LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [2D TV LCD]: Sharp LC-32SH340E (32 in / 80 cm)

Sharp-LC-32SH340E-header

Prvi ovogodišnji televizor koji ćemo testirati dolazi iz japanskog Sharpa, multinacionalne kompanije koja će u rujnu ove godine proslaviti stotu godina postojanja. Kao prvi model testirati ćemo ulazni model koji ne nudi internet povezivost niti napredne kontrole za kalibraciju, već se radi o osnovnom modelu pune HD razlučivosti, 50 Hz panelom s CCFL pozadinskim osvjetljenjem, te USB priključkom s podrškom za multimediju i snimanje TV programa. Dostupan po cijeni od oko 2.500,00 kn, ovaj TV bi mogao biti atraktivno rješenje za nezahtjevne korisnike ili kao sekundarni televizor za spavaću ili neku drugu sobu. Pogledajmo što nudi.

SPECIFIKACIJE

 

Specifikacije
Proizvođač Sharp
Model LC-32SH340E
Tehnologija prikaza CCFL fluorescentne lampe
Veličina ekrana 32 inča / 80 cm
Panel (biti će ažurirano)
3D Ready/3DTV Ne, 2D model
Aktivni / polarizirajući 3D /
100/200Hz Ne (50 Hz)
Lokalno zatamnjenje ne
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 2
Optički/koaksijalni audio izlaz Ne/Da
USB priključak Da (x1)
Ethernet/mrežni priključak Ne
Wi-Fi Ne
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Ne
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Dodatne značajke
 • USB snimanje TV programa
 • timeshift
 • podrška za razne audio i video formate putem USB sučelja
Dimenzije [cm] 77.6 x 52.4 x 9.4 (sa stalkom 21.2)

Iz specifikacija je jasno kako se radi o ulaznom modelu Sharpove linije televizora za 2012. godinu, bez naprednih tehnologija poput Quattron panela s četiri primarna piksela, 3D prikaza ili interneta. Panel je pune HD razlučivosti, no bez 100 Hz algoritama tako da će zamućenja biti prisutna, a obzirom da koristi CCFL fluorescentne lampe za pozadinsko osvjetljenje, debljina televizora je gotovo 10 cm.

Službene specifikacije su dostupne na Sharp Europe stranici.

Adsense
1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

9 komentara

 1. Mislio sam da ae te puno više pažnje posvetiti testu televizora, da to bude zanimljivije za nas čitatelje. Tehnologija iza modela, nije mi uopae jasan dio oko kalibracije i što ste željeli da prikažete te u skladu s tim da malo objektivnije tu ocjenu formirate.

  Autor se potrudio ali očekivao sam više.

  1. Tehnologiju iza modela pokrijemo kroz samu recenziju. Ovdje se radi o godinama staroj CCFL tehnologiji s fluorescentim lampama iza LCD panela, a koja je još prošle godine egzistirala samo na osnovnim i pojedinim modelima srednje klase.

   Što se kalibracije tiče, novost je dokument koji prilažemo, a na kojem se točno vide karakteristike prije i poslije i to na mnogo detaljniji način nego što je to bio slučaj do sada. Slažem se da te grafikone treba objasniti, no to neaemo ponavljati iz recenzije u recenziju vea aemo objaviti zaseban članak i na njega se pozivati. Ne želimo da se čitatelji “umore” dok do?u do najzanimljivijih dijelova ;).

 2. Ono što bih ja volio kod dodatnih funkcija kao što je snimanje, da navedete minimalni kapacitet “memorije” koji tv prihvaaa tako da znamo jel moguae snimati na stickove ili samo na hdd..

  1. Pozdrav i hvala na napomeni. Po povezivanju TV je rezervirao 1.4 GB tako da bi USB memorija od 2 GB predstavljala minimalni kapacitet koji možete spojiti. Formatiranja nema, znači možete biti bez brige ako imate još snimljenih podataka na njemu (koristili smo 160 GB disk gotovo potpuno pun i sve je preživjelo ;).

 3. Molim Vas da mi objasnite ima li Sharp t.v mogucnost manuelnog biranja kanala , a ne samo automatskog ? Pozzz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!