Vijesti

Blic vijesti iz HDTV svijeta [15.3.2009.]

U nastavku pogledajte najzanimljivije vijesti vezanu uz HDTV tehnologiju, proizvode i usluge u prošlom tjednu.

Nakon najave OLED televizora stiže nam i…rasvjeta

Glavna prednost OLED rasvjetnih tijela je što emitiraju svjetlost direktno iz površine, odnosno što mogu biti napravljena savitljiva i u različitim oblicima i bojama. Prema izvješću tvrtke DisplaySearch osvjetljenje temeljeno na tehnologiji Organic Light-Emitting Diode (OLED) postat će industrija vrijedna 6 milijardi dolara na godišnjoj razini do 2018. godine. Glavna prednost OLED rasvjetnih tijela je što emitiraju svjetlost direktno iz površine, odnosno što mogu biti napravljena savitljiva i u različitim oblicima i bojama, uključujući prozirne i reflektirajuće izvedbe. Također se ističe kako su OLED rasvjetna tijela štedljiva, tanka i lagana, brzo se pale, podnose veliki raspon radnih temperatura, te su neškodljiva za okoliš. Više na bug.hr.

Adsense
1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!