Tutorijali/upute

Tutorijal: konvertiranje DivX filmova u DVD format

Iako je HD Televizija prvenstveno portal HD audio i video tehnologija, većina nas još uvijek koristi DVD, a ne Blu-Ray reproduktor i većina nas ima svoju malu ili veću privatnu kolekciju DivX filmova. Već smo pisali o DVD reproduktorima i mogućnosti istih vezano za reprodukciju DivX filmova te poboljšanjima koja se postižu nadogradnjom firmware-a. Također smo pisali o programima koji nam omogućuju uređivanje i lijepljenje DivX titlova, kako bi ih DVD reproduktor prepoznao i prikazivao. Međutim, na nekim reproduktorima navedeni postupci i nadogradnje nisu donjeli nikakve promjene. U ovom tutorijalu ćemo pojasniti kako možemo DivX film konvertirati u DVD format, urediti titlove i eventualno dodati izbornik i omogućiti prikaz filmova u bilo kojem DVD reproduktoru. Programa te namjene ima mnogo, a mi smo odabrali ConvertXtoDVD zbog njegove jednostavnosti koja omogućuje da i početnici bez većih problema konvertiraju svoje video datoteke u DVD format.

ConvertXtoDVD program

Na početku ćemo se upoznati sa samim programom. ConvertXtoDVD je program razvijen od tvrtke VSO-Software SARL iz Francuske. Nekad se zvao DivxToDVD. Program nije besplatan, u trenutku pisanja ovog tutorijala cijena mu je bila 39,99 eura. Ukoliko se odlučite testirati program, u mogućnosti ste skinuti trial verziju, koja će na vašem DVD filmu ostaviti vodeni žig (watermark). Program veličine 18 MB možete skinuti ovdje:

ConvertXtoDVD download stranica

Nakon što program skinete, instalirajte ga. Sam postupak inastalacije je vrlo jednostavan. Nakon što ga instalirate, pokrenuti program izgleda ovako:

Najprije ćemo provjeriti postavke, kako bi program napravio potrebnu konverziju. Klikom na opciju Postavke u horizontalnom izborniku programa (Settings, ukoliko se radi o engleskoj verziji) odaberite prvu ponuđenu opciju Općenito (General). Otvorit će se sljedeći prozor:

Odaberite [Odredišnu mapu] i izgled samog programa. Odabirom punuđenih tabova podesite program po vašoj želji. Bitno je podesiti sljedeće:


Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Odlična tutorijal i jako dobar i jednostavan program za korištenje. Koristim ga vea godinama, prije mnogo više jer sam imao player koji nije podržavao DivX i odlično je odradio svaki puta osim jedanput, no i tada je od druge disk bio najnormalnije čitljiv i radi još danas!

  2. Hvala… ali ipak je to samo tutorijal kakvih ima više na netu, lipo napisano i upotpunjeno slikama nešto što dosta ljudi svaki dan radi i bez razmišljanja.

    Nadam se da ae nekome i pomoa…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!