FilmoviRecenzije filmova

Recenzija filma: Tajni Snovi Jedne Šopingholičarke (2009)

Osvrt na film

Tajni snovi jedne špingholičarke, koju tumači simpatična Isla Fisher, u filmu Rebecca, je romantična komedija koja obećava lud provod s prijateljicama, obilje smijeha, pogled na modni svijet i ono što žene uz sve to vole – romansu.

Film traje nešto više od 100 minuta. Sadržaj mu je vrlo dobro strukturiran, tako da niti jedan dio nije dosadan.

Cijela radnja filma se vrti oko nama dragog šopinga, peglanja kartica, sreće kada se vratiš doma sa vrećicom punom odjeće, no i spoznajom da će sve to kad-tad doći na naplatu. Koliko ste puta otišli u kupnju samo zato jer ste se loše osjećali? Vjerojatno često, s mišlju da će vam ta krpica popraviti raspoloženje i učiniti vas zadovoljnom, ispunjenom. I učinila vas je sretnom, zar ne? Ali ne trajno.
Upravo se to dogodilo Becky, koja je mislila da će kupovanje riješiti probleme dok se nije uvalila u dugove. Vjerojatno ćete se i vi moći bar u nekim dijelovima filma poistovjetiti s Becky. Što je veoma ironično a ujedno i smiješno, Becky je zbog nemogućnosti otplate svojih dugova primorana zaposliti se kao novinarka u časopisu o štednji.

Film me neodoljivo podsjetio na filmove „Seks i grad“, te „Vrag nosi Pradu“. Razlog tome je činjenica da se i za ovaj film pobrinula vrhunska stilistica Patricia Field. Patricia Field se poigrala odjećom Rebecce kombinirajući u njezin imidž elemente japanskog stila koji uključuje šarenilo i živahnost, što se dosta dobro uklapa uz osobnost glavne glumice.

Pretpostavljam da će vam oči ispasti kada ugledate krpice poznatih dizajnera, poput Marc Jacobsa, Christiana Louboutina, Guccia, Diora i dr.

Upečatljiv dio filma i detaljno osmišljen je Rebeccina kupnja Denny & George zelenog šala. Od tog trenutka taj zeleni šal postaje vrlo bitan, čak ga slobodno mogu nazvati simbolom filma.
Film obiluje smiješnim scenama koje susrećemo i u stvarnom životu; žene koje neobuzdano trče gazeći sve ispred sebe samo da bi uhvatile što bolji komad odjeće na sniženju, svađanje za jedan par cipela jer vam ih iz ruku otima djevojka koja ih je prije vidjela…

Sigurna sam da će mnogim djevojkama za oko zapeti glumac neodoljivog pogleda, Hugh Dancy, u filmu Rebeccin šef.

Sa stajališta jedne žene koja uživa u šopingu i zastaje pred dobro uređenim izlogom, moram priznati da ovom filmu ne mogu naći zamjerku.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Odlično odrađena recenzija za početak! Mislim da ti je i tematika idealno pogođena za recenzenticu!

    Izme?u ovog, Vrag nosi Pradu i 27 Dresses, koji ti je najbolji?

  2. Hvala, drago mi je da vam se svi?a. :)
    Za nijansu mi je bio bolji Vrag nosi Pradu, dok me film 27 Dresses nije osvojio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!