FilmoviFilmska glazba

Recenzija [OST]: The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Zaključak

The Curious Case of Benjamin Button je definitivno jedan od najboljih filmova prošle godine, a isto se može reći i za njegovu glazbu. Desplat je uspio što mnogi kompozitori ne uspjevaju s daleko većim orkestrima i uz daleko “bogatiju” glazbu, stvarajući laganu i mističnu, a ujedno vrlo dirljivu i romantičnu glazbu vrijednu slušanja. Kada se naslušate Desplatovih nota na prvom CD-u, drugi CD otvara nove ritmove i u kombinaciji s citatima iz filma, predstavlja vrijedan dodatak ovom izdanju. Za kraj mogu toplo preporučiti ovaj album, kao i sam film koji ne bi trebao niti jedan pravi ljubitelj filmova zaobići. Završavam ovu recenziju citatom Benjamina Buttona:

Neki ljudi su rođeni da sjede na rubu rijeke. Neki da ih udaraju munje. Neki su nadareni za glazbu. Neki su umjetnici. Neki plivaju. Neki se kuže u dugmad. Neki čitaju poeziju. Neki su…majke.
A neki ljudi… plešu.

Ocjena: 9.6/10

©HDtelevizija, 2009. Sva prava pridržana.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!