Vijesti

Prvi Blu-ray/DVD hibridi najavljeni u Japanu

Podosta je vremena prošlo otkako je najveća prednost HD DVD formata stigla na plavi disk. Disk na kojem se s jedne strane nalazi HD varijanta, a s druge strane DVD varijanta gledljiva u bilo kojem DVD reproduktoru najavljena je u Japanu ovih dana, no u nešto praktičnijoj varijanti.

Naime, mnogima se ne sviđaju dvostrani mediji jer imaju obje osjetljive strane, a i ne mogu imati lijepu veliku naljepnicu na kojoj je inače ispisano ime filma i ostali podaci, tako da je Blu-ray/DVD hibrid napravljen na jednoj strani medija. Iz ovog razloga na njega stane tek jedan sloj BD sadržaja, dok je ostatak namjenjen za dvoslojni DVD sadržaj. Disk je u skladu s Blu-ray Disc, Hybrid Format standardom Blu-ray Disc Asocijacije. Prema dostupnim informacija disk će u potpunosti biti kompatibilan s danas dostupnim Blu-ray i DVD uređajima, kako je pokazao test proveden na 64 takva uređaja. Raspoloživost van Japana nije navedena, no poznato da je da će prvi diskovi biti poprilično skupi. EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!