DVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriRecenzije

Recenzija [Blu-ray]: Sharp Aquos BD-HP21SB, dio 2

Zaključak

Sharp Aquost BD-HP21SB novi je Blu-ray reproduktor koji za povoljniju cijenu od svojeg prethodnika nudi podršku za Blu-ray profil verzije 1.1, x.v.Color boje preko HDMI-ja, preglednih JPEG slika, kao i mogućnost slanja bitstreama DTS-HD Master Audio zvuka putem HDMI priključka, no po pitanju performansi malo nas je razočarao. Kvaliteta skaliranja DVD sadržaja nas nije oduševila, rubovi kosih linija su dosta nazubljeni čak i kod 1080p skaliranja, premda ovo nije previše uočljivo za vrijeme reprodukcije filma ako se gleda s veće udaljenosti. Blu-ray je po kvaliteti slike ostao na očekivano dobroj kvaliteti slike i zvuka za medij ovog tipa, a drago nam je vidjeti da su ispravljeni problemi u reprodukciji koje smo uočili kod HP20S modela. Samo vrijeme učitavanja je ostalo na istoj razini kao i kod prethodnika, zahtjevajući od korisnika da čeka 40-ak sekundi da započne reprodukcija DVD filma, odnosno od pola minute pa do cca. 2:30 minuta za učitavanje Blu-ray naslova.

Ono što nam se nije svidjelo jest nemogućnost finog podešavanja izlaznih parametara za zvuk, kao i pucketanje prilikom pauziranja ili odabira scena kod isprobanih Blu-ray naslova, te se nadamo da će ovo biti ubrzo ispravljeno u nekoj od zakrpi.

Sam dizajn je ostao sličan svojem prethodniku, uz promjenu prednje maske koja je sada cijela u sjajnoj crnoj boji, bez ogledala duž svoje širine. Broj priključaka je također smanjen na minimalan broj što nas nije oduševilo, nedostaje i koaksijalni digitalni audio izlaz, kao i analogni izlazi za spajanje na pojačala koja ne posjeduju HDMI ulaz.

Sve u svemu, za 2500 kuna dobivate Blu-ray reproduktor brojnih podržanih tehnologija, slabe povezivosti i tek osrednjih DVD performansi uz poneku mušicu.

Konačna ocjena: 6.5/10

Prednosti

  • podrška za BD profil 1.1
  • dobar dizajn, sjajna crna boja kućišta
  • ergonomičan daljinski upravljač
  • TrueHD i DTS-HD Master Audio bitstreaming
  • kvaliteta i glatkoća izvođenja BD saržaja
  • niža cijena od prehodnika

Nedostaci

  • slaba povezivost
  • slabiji upscaling DVD sadržaja
  • sporost učitavanja medija
  • pucketanja zvuka prije početka BD reprodukcije
  • manjak opcija za kontrolu audio izlaza
  • premalo informacija o reprodukciji na displeju na uređaju
  • izostanak podrške za popularne sadržaje tipa mp3 i DivX

Na test ustupila tvrtka Utema kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo!

©HDtelevizija 2008. Sva prava pridržana.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!