DVD i Blu-ray recenzijeProgrami i igre

DM-ov DVD “Zaplešite s nama!” u HD-u?

Zaplešite s nama! HDNakon velike popularnosti TV emisije “Ples sa zvijedama” samo je bilo pitanje kada će se na tržištu pojaviti kakav DVD na kojem će vas face iz emisije učiti plesati. Nakon druge sezone to se je i dogodilo, pa tako u prodavaonicama DM-a odnedavno možete kupiti DVD “Zaplešite s nama!” po cijeni od 90 kuna. No, ono što me je zaintrigiralo nisu bile oskudno odjeveno plesačice na kutiji, već slova “HD” u donjem dijelu poleđine – HD sadržaj na DVD mediju ili štamparska pogreška?! Nažalost, čini se ovo drugo :(

Naime, otvaranjem pakiranja i umetanjem medija u Pioneer DVD reproduktor krenula je reprodukcija sadržaja u tobože DVD kvaliteti, makar je ista čak i ispod njenih standarada. Zašto? Pa jednostavno, slika je prilično mutna i zrnata na 32″ Panasonic LCD-u rezolucije 1366×768 px, a upscale na neku od HD rezolucija nisam mogao dobiti, što me je posebno iznenadilo. Zvuk isprva nisam niti čuo jer iz nekog razloga s ovog medija zvuk ide samo preko HDMI kabela, a ne i preko optičkog. Pokušao sam se više puta poigrati s opcijama, provjeravao kabele, no ako svi drugi mediji uredno rade, onda sigurno nešto nije dobro sa snimkom na ovom mediju.

Zaplešite s nama!Zaplešite s nama! pakiranje

Pogled na pakiranje DVD-a

Kako bilo da bilo zvuk sam nekako uspio dobiti, no risiver nije prepoznavao Dolby Digital već standardni dvokanalni zvuk. Kako bilo da bilo, zvuk je solidan i najmanji razlog mojih nezadovoljstava ovim proizvodom.

Zaplešite s nama! disk

Medij – ni traga od HD-a ovdje

Slika. Slika je jednostavno rečeno loša, mutna je i zrnata, baš kao da gledam neki arapski program na satelitskoj spojenom nekim osrednjim SCART kabelom, a ne digitalnim HDMI-jem. Scene izbliza izgledaju loše i tko na kvalitetu pati sigurno neće biti oduševljen.

Zaplešite s nama! izbornik

Izbornik je jednostavan i dobro uređen

Kako bi otkrio o čemu se radi ubacio sam disk u računalo i pogledao koliko prostora zauzima na DVD mediju. Iznenadila me je brojka! Nešto više od 4 GB za sadržaj koji traje ukupno 110 minuta?! Inače, film kada posudite u videoteci ili ga kupite dolazi na dvojslojnom DVD mediju i zauzima 6 ili 7 GB, te nudi kvalitetu kakva je dostojna DVD-a. Kod ovog proizvoda ili su proizvođači imali opremu iz prošlog stoljeća ili je netko pri enkodiranju zabrljao pa loše “stisnuo” sadržaj na DVD medij. Inače, kada se radi popularno sažimanje dvoslojnog na jednoslojni medij, onda je veličina datoteke točno 4.35 GB, koliko i stane na jednoslojni medij. 4.1 GB za 110 minuta video sadržaja – “ni vrit ni mimo” kak’ vele.

Pogledajte na sljedećim slikama nekoliko screenshotova sa same reprodukcije na 1366×768 px zaslonu:

Zaplešite s nama! screenshotZaplešite s nama! screenshotZaplešite s nama! screenshotZaplešite s nama! screenshot

Iz ovih screenshotova i ne možete nešto puno vidjeti jer smo zbog ograničenosti prostora na serveru i mi ograničeni veličinom i brojem datoteka, no vjerujte mi, kvaliteta slike je razočaravajuća.

Sam sadržaj je dobro odrađen, pokreti se više puta postepeno izvode za svaki od plesova i da se nešto pohvatati. Inače, pokriveni su ovi plesovi:

  1. engleski valcer
  2. rumba
  3. cha cha cha
  4. salsa i
  5. tango

Voditeljica je Nikolina Pišek i na nju nemam prigovora :)

Dakle, na kraju mogu reći da je ovo izdanje sadržajno dobro odrađeno i dajem mu ocjenu 8.5/10, dok je tehnički vrlo slabo napravljeno i tu moram dati ocjenu 3/10. Za one koji su odmah skočili na kraj teksta i zaključak evo odgovora na pitanje iz naslova – ne, na ovom mediju nema sadržaja u HD kvaliteti…

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!