Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Sajam glazbe i multimedije

Premda su u već duže u najavi reportaže s Multimedia HiFi Show-a, Audio Cinema Art-a i 3. dio reportaže iz Sheratona, današnji posjet sajmu glazbe i multimedije ipak smo odlučili prikazati ovdje prije od ostalih, iz jednostavnog razloga što je aktualan do ove nedjelje i onima koji još nisu otišli možda da poticaj da ga posjete, tj. da ih posjete jer se paralelno odvija i Interliber. Ulaz na ovogodišnji sajam glazbe i multimedije je besplatan, baš kao i na Interliber, a moramo priznati da nakon što smo ga u par minuta cijelog obišli, naplaćivati ulaz bilo bi u najmanju ruku bezobrazno. Uistinu, čovjek se lako može zapitati jesu li knjige nova tehnologija o kojoj cijeli svijet bruju ili je to tehnologija, glazba i multimedija. Što se HDTV-orijentirane tehnike tiče, na sajmu su najzanimljiviji definitivno bili nosači televizora i linijskih komponenti talijanskog proizvođača Ciatti-ja. Najupečatljiviji dio sajma bio je, kao i prošle godine Pro Light-ov 3D laserski show, ovoga puta u stilu Ratova Zvijezda. Video i galeriju slika pogledajte u nastavku…

Prvi dio reportaže ćemo posvetiti zanimljivijim izlagačima za HDTV publiku.

Sole Commerce

Definitivno najviše smo informacija dobili od promotora tvrtke Sole Commerce iz Zagreba, a koji nam je rekao nekoliko riječi o proizvodima tvrtke Ciatti. Radi se talijanskom proizvođaču specijaliziranom za proizvodnju stalaka za LCD i plazma zaslone, a čiji proizvodi nude moderan dizajn uz robusnost i visoku kvalitetu izrade. Manji dio asortimana je namjenjen stalcima za klasične televizore, no kako se radi o tehnologiji na zalazu, glavni fokus su upravo nosači za moderne, tanke zaslone svih dijagonala. Između ostalog tu su i stalci za računala, za projektore, linijske komponente, te stalci za zvučnike za kućna kina, do 5 kg težine.

Neki od stalaka se također mogu tretirati i kao stolići, a za tranziciju iz stalka za AV komponente to stolića dnevnog boravka često je potrebno samo skinuti kanalicu za kabele koja je učvršćena vijkom. Vrlo praktično i višenamjensko rješenje.

Cijene variraju od nekoliko stotina, pa do nekoliko tisuća kuna, ovisno o modelu i njegovim karakteristikama. Izložbeni prostor gdje možete pogledati proizvode se nalazi unutar Soliduma u Škorpikovoj ulici u Zagrebu. Zanimljivo je napomenuti da se može naručiti bilo koji stalak iz Ciattijevog asortimana, te da je rok dolaska najviše 30 dana. Za više detalja posjetite stranice Sole Commerca.

Sole Commerce je osim Ciatti-jevog asortimana na sajmu predstavio i cijelu armiju slušalica branda Skullcandy, a kojeg odlikuje nesvakidašnji, raznobojni dizajn, no uz kvalitetu mjerljivu s razvikanijim brandovima tipa Sennheiser. Ukoliko nam se pruži prilika, napraviti ćemo test nekog skupljem modela, čisto da vidimo jesu li ove tvrdnje točne…

Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!