Audio opremaRecenzije

Recenzija [slušalice]: Sennheiser HD 595, dio 1

Sadržaj pakiranja

U pakiranju koje se otvara na zanimljiv način (potrebno je povući kartonski izdanak i nakon toga se otvaraju dvije stranice poput vratiju) pronaći ćete uredno upakirane slušalice, stalak predviđen za učvršćenje na horizontalne ili vertikalne plohe, kratke tiskane upute za sastavljanje stalka, te adapter s 6.3 mm na 3.5 mm priključak.

Sadržaj je dodatno učvršćen profiliranom plastikom tako da je sav sadržaj stigao vrlo uredno upakiran i bez ikakvih oštećenja.

Dizajn

Već na prvi kontakt HD 595 daje dojam robusnosti, te pripadnosti jednoj višoj klasi slušalica. Sivo crna kombinacija čvrste plastike, s podstavljenom kožom na mjestu gdje slušalice nasjedaju na tjeme slušatelja, te baršunastim jastučićima oko slušalica, a koje nasjedaju oko ušiju. Kabel (koji je moguće zamijeniti) ulazi s donje strane lijeve slušalice, a njegova duljina iznosi 3 metra uz promjer od oko 4 milimetra. Na njegovom završetku se nalazi 6.3 milimetarski pozlaćeni terminal. S obzirom da mp3 reproduktori imaju 3.5 milimetarski priključak, morati ćete koristiti priloženi adapter, a kada se tome doda i trometarski kabel koji morate nositi, jasno je da Sennheiser HD 595 nisu baš najprijenosnije slušalice koje smo vidjeli.

Oznake lijeve i desne slušalice su diskretno napisane bijelim slovima na svakom od držača slušalica, a zgodan i vrlo koristan detalj koji pomaže u orijentaciji su tri mala izdanka na mjestu gdje inače stavljamo lijevi kažiprst prilikom postavljanja slušalica na glavu. Vrlo zgodno rješenja ako kao i autor ovih redaka pretežno slušate glazbu prije spavanja, nakon što ugasite svjetla.

Slušalice su otvorenog dizajna, što je odlično za kreiranje otvorenije zvučne scene i manje opterećenje bubnjića, no zato slabije izoliraju zvuk, što može zasmetati osobama oko vas.

Baršunast materijal od kojeg su napravljeni jastučiću slušalica vrlo su udobni za duže seanse slušanja, a jedini minus koji im možemo dati ide samom materijalu i njegovoj karakteristici da lako na sebe nakuplja mucice, vlasi kose i prašinu. No, uz povremeno čišćenje ovo je zanemariv nedostatak….

Stalak za slušalice

Stalak za slušalice smatramo obvezatnim dodatkom slušalica ove klase. Bilo bi u najmanju ruku neozbiljno od proizvođača da očekuje kako će vlasnik slušalica ove klase ih ostavljati da se vuku po stolu i oštećuju ili da stalak izmišlja sam. Stalak je podstavljen mekim materijalom i prevučen kožom s gornje strane gdje naliježu slušalice, a sam mehanizam učvršćenja je podesiv i vrlo robustan. Nemamo nikakve primjedbe na izvedbu i dizajn stalka za slušalice HD 595.

Nastavak na subjektivne slušne testove i zaključak u nastavku…

Adsense
Prethodna stranica 1 2

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!