Home » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » Sharp 55BL5EA Ultra HD 4K televizor s Android TV platformom – recenzija

Sharp 55BL5EA Ultra HD 4K televizor s Android TV platformom – recenzija

Iz Ronisa nam je na test stigao Sharp 55BL5EA Ultra HD 4K televizor s Android TV Oreo platformom. Radi se o prvom valu novih Sharpovih televizora kod kojih je zastarjela Aquos Net+ platforma zamijenjena Googleovim Android TV-om, što je smjer koji je prihvatio veliki broj proizvođača televizora. Testirani model je dio BL5 serije, no iste mogućnosti i performanse nude također lansirane Android TV serije BL3 i BL2. Kakve performanse nude, provjerite u nastavku u video recenziji s hrvatskim titlovima.

Specifikacije  

Proizvođač Sharp
Model 55BL5EA
Tehnologija zaslona 8-bitni VA zaslon s direktno postavljenim LED osvjetljenjem (direct LED)
Geometrija zaslona ravni
Veličina ekrana 55 inča / 140 cm
Energetska klasa A (110 W (način štednje energije), 145 (standard), 180 W (max) 161 kWh/godišnje)
3D/HDR podrška
ne/da (HDR10 i HLG)
Osvježavanje zaslona 60 Hz panel
Lokalno zatamnjenje ne
Rezolucija Ultra HD 4K, 3840 x 2160 piksela (svaki piksel se sastoji od tri podpiksela)
HDMI 4 (HDMI 2.0)
Digitalni audio izlaz Toslink (digitalni optički)
USB da (3x – 2x type-A i 1x micro USB)
Ethernet da
Wi-Fi / Bluetooth / WiSA da / da / ne
PCMCIA/Common Interface slot da (CI+)
Utor za memorijske kartice da (micro USB)
Izlaz za slušalice (3.5 mm) da
Digitalni prijamnici DVB-T2 (H.265/HEVC)/C/S2
HEVC/VP9 podrška da (tuner + multimedijalni reproduktor)/da
Operativni sustav Android TV 9 (Pie)
Ugrađena memorija nepoznato
CPU / GPU četverojezgreni procesor
Montaža na zid da (VESA 400 x 200)
Maloprodajna cijena na 14. travnja 2020.

Dodatne informacije:

Video recenzija

Napomena: dostupni su titlovi na hrvatskom jeziku

Zaključak

sharp-55-bl5ea-award

Iz Ronisa nam je na test stigao Sharp 55BL5EA Ultra HD 4K televizor s Android TV Oreo platformom. Radi se o prvom valu novih Sharpovih televizora kod kojih je zastarjela Aquos Net+ platforma zamijenjena Googleovim Android TV-om, što je smjer koji je prihvatio veliki broj proizvođača televizora. Testirani model je dio BL5 serije, no iste mogućnosti i performanse nude također lansirane Android TV serije BL3 i BL2. Kakve performanse nude, provjerite u nastavku u video recenziji s hrvatskim titlovima. Specifikacije   Proizvođač Sharp Model 55BL5EA Tehnologija zaslona 8-bitni VA zaslon s direktno postavljenim LED osvjetljenjem (direct LED) Geometrija zaslona ravni Veličina…

Review Overview

Ukupno

Djelomična preporuka

Summary : Sharp je donio dobru odluku što je svoju zastarjelu Aquos Net+ platformu zamijenio Android TV-om. Platforma je dobro implementirana, te je tijekom testa televizor radio brzo i stabilno. TV ima i nekoliko jedinstvenih značajki, poput čitača micro-SD kartica i namjenske YouTube tipke na daljinskom upravljaču. Cjelokupna kvaliteta izrade je dobra. Kvaliteta slike bi mogla biti bolja i u tom segmentu konkurencija nude više. Kvaliteta zvuka je dobra uz par prilagodbi u opcijama, te nudi i DTS-ove tehnologije za poboljšanje prostornosti zvuka. Sve u svemu, ako želite Android TV sa svim blagodatima koje ta platforma nudi, a bitnija vam je veličina ekrana od kvalitete slike, obratite pažnju na Sharpove modele BL2, BL3 i BL5 serija.

 

Televizor na test ustupio:

ronis-logo-2015

Maloprodajne cijene:

nabava-net-logo

Dodatna ustupljena oprema:

Za potrebe testiranja su korišteni HDMI kabeli Supra Cables i Club 3D Ultra High Speed model i Feizlink aktivni optički HDMI kabeli (US Amazon: https://www.amazon.com/dp/B07MHZG184 i UK Amazon: https://www.amazon.co.uk/dp/B07QWJFY5G).  Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola. Softver za kalibraciju, CalMAN 2019 Ultimate for Business osigurao Portrait Displays.

© HD Televizija 2020. Sva prava pridržana.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. Platforma je mStar, odnosno m7322

    A55 jezgra, 4×1400 MHz
    RAM 1.5GB
    4GB memorije

    Nadam se da se misle uozbiljiti ako su vec odlucili ponovo krenuti sa televizorima jer ovo nije nis bolje od onih na koje su samo drugi ljepili SHARP logo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*