HTPC i kompjuteriKonfiguracija mjeseca

HTPC konfiguracija mjeseca (listopad 2008.)

Odabrane komponente predstavljaju dobro balansiran sustav namjenjen gledanju i snimanju digitalnog programa (SD i HD kvalitete), te reprodukciji raznih formata, od DivX-a, Video CD-a, DVD-a, te h.264 kodiranih materijala poput Matroske. Sustav je građen na AMD 780G matičnoj ploči koja posjeduje integriranu grafičku karticu s HDMI izlazom, te digitalne optičke i kompozitne audio izlaze za prijenos zvuka u digitalnom obliku do pojačala. Tvrdi disk tvrtke Seagate od 640 GB dovoljan je za spremanje poveće količine SD i HD sadržaja, te glazbe i slika, a 32 MB cache memorije osigurava brz transfer podataka i glatko obavljanje svakodnevnih zadataka. Procesor koji se krije iza oznake AMD BE 2350 zapravo je Athlon 64 X2 3800+ s vrlo malom potrošnjom električne energije – svega 35 W.

Hibridna TV tuner kartica već i po svojoj oznaci govori da je brza u onome što radi (Speedy), a testovi su pokazali da je situacija upravo takva i da sama reprodukcija SD i HD digitalnih zemaljskih programa ide glatko i bez ikakvih problema. Uz karticu se isporučuje i daljinski upravljač koji je podržan u Windows XP i Vista operativnim sustavima (MCE edicije uključene), što je zgodna značajka.

Model AverMedia AVerTV Hybrid Speedy PCI-Express
Tip Analogni i digitalni (DVB-T) TV tuner
Sučelje PCI Express
Snimanje TV programa Da
Time shifting Da
Daljinski upravljač Da
FM radio Da
Konektori 75 Ohm (UHF/VHF) TV Antena
Composite Video
S-Video
Audio L/R
FM (RF Radio Antena)
Podržani OS-ovi Windows XP / XP MCE / Vista / Vista MCE

U desktop kućištu male visine nalazi se još i LG-jev DVD čitač i snimač, a za dodatnih 700-ak kuna moguće je kupiti LG-jev kombo Blu-ray/HD DVD reproduktor i tako se u potpunosti osigurati za reprodukciju HD materijala.

Antec-ovo kućište jednostavnog je dizajna, a na prednjoj strani sadrži dva USB priključka, izlaze za slušalice i mikrofon, te eSATA priključak za najveću danas moguću brzinu prijenosa podataka s eksternih diskova koji podržavaju SATA standard.

Sve u svemu, solidna HTPC konfiguracija koja je čak i autora ovih redaka poljuljala u odlukama o samogradnji.

Za više informacija posjetite stranice Diskonta24.

Prethodna stranica 1 2

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

6 komentara

  1. konfi dajem 5+ , jako dobar potez diskont24

    osobno mi je jedan HTPC isto Gigabyte/BE2350/2x1Gb – vrlo efikasna cijena/moguanosti kombinacija

    osnovni problem su preskupa desktop+VFD kuaišta i BD pogoni

  2. To je zbog ovoga: BLU-RAY, HD DVD citač DVD DL snimač (LG). Mislim da se i dalje može naručiti ova konfiguracija po istoj cijeni…

  3. DFa li mi tko može reai, da li je moguae spojiti s ovim HTPc satelitski receiver i da onda snimam satelitske programe na hard? tnx

  4. “DFa li mi tko može reai, da li je moguae spojiti s ovim HTPc satelitski receiver i da onda snimam satelitske programe na hard? tnx” – hmmm hmmm, TV tuner ima tako da bi se možda moglo napraviti da u satelit dolazi signal i onda iz njega u antenski ulaz na TV tuner kartici…

    Ako je netko probao ovako nešto neka javi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!