Home » HTPC i kompjuteri » HP All in One Računala – Idealno sobno kino za Windowse 8?

HP All in One Računala – Idealno sobno kino za Windowse 8?

HP je nedavno održao press konferenciju na kojoj je predstavio nove proizvode iz svojih proizvodnih linija, no nama je pogled najviše zapeo na all-in-one računalima koji pretendiraju da zamjene ne samo kućno računalo, već i postanu univerzalni daljinski u vašem domu. Smjestili ih u kuhinju, dnevnu sobu ili kraj kućnog kina, multitouch računala upravo su onaj korak dalje, kojeg smo iskusili na smartphoneovima.

Dva HP Multitouch All-in-One računala stižu na domaće tržište

S obzirom da slijedeće godine na tržište dolazi Windows 8 operativni sustav s potpuno novim korisničkim sučeljem, nabavka računala koje će ne samo biti idealno za sadašnje aplikacije, već i za buduće – predstavlja nešto o čemu se treba razmišljati na vrijeme. HP je tako predstavio nekoliko all-in-one računala od kojih se ističu TS520 te TS610, koji se ponajviše razlikuju u procesorskoj snazi, količini radne memorije te tipu ekrana.

HP All in One računalo deblje je od iMaca, ali dolazi s multitouch ekranom

Na slici gore možete vidjeti TS610, računalo pogonjeno Intelovim Core i7 procesorom (serija 2000) s čak 16GB DDR3 memorije, slot-in DVD snimačem ili Blu-ray playerom ističe se ne toliko hardverskim specifikacijama, koliko činjenicom da se ovo računalo može polegnuti, a veliki 23″ multi-touch ekran privlači kako djecu, tako i starije. Sa računalom HP isporučuje desetak multi-touch aplikacija, no po defaultu nema uključen single-click, što je nešto što svakako preporučujemo ukoliko ovo računalo završi na vašem kućnom stolu.

Kombiniranje tipkovnice i ekrana rezultira bržim korištenjem računala nego u klasičnoj kombinaciji miša i tipkovnice, a i daleko je lakše pronaći segment u filmu. Kao i smartphonei, i ovaj multitouch ekran ima u sebi ugrađene algoritme nepreciznosti, kako bi se anulirala nepreciznost ljudskih ekstremiteta u odnosu na ultraprecizne digitalne uređaje poput već spomenutog miša.

Baš kao i 3D tehnologija, HP-ova TouchSmart računala pripadaju u kategoriju “seeing is believing”. Računala će biti izložena u HP Storeu u Areni Centar Zagreb, stoga ako ste zainteresirani za isprobati ova računala uživo, adresu već znate.

 

About Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

2 komentara

  1. Multitouch na velikom ekranu mi se jako svi?a – posebno kad razmislim kako bi bilo raditi u nekom od CAD programa da je podrška dobro implementirana. Stvori kocku, reži ovdje, zagladi brid ondje :).

  2. Adobe je vec napravio iPad app koja koristi multi-touch da zamjeni hardverske konzole ili crtajuce tablete… samo je pitanje vremena kada ce multi-touch biti svakodnevica i kada cemo se poceti odvikavati od miseva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*