LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Samsung LE40A786 fullHD [100 cm]

Kvaliteta slike

HD sadržaji (Blu-ray)

Za test HD sadržaja odlučili smo pogledati treći dio filmskog klasika Kum (The Godfather: Part III) i naprosto smo bili oduševljeni bogatstvom slike. Visok kontrast Samsung LE40A786 HDTV-a osigurao je da crna odijela na glumcima, baš kao i scene u mraku izgledaju baš onako kako bi i trebale – realistično i s dubokom crnom bojom. Greyscale kalibracija je osigurala narančasto-smeđi, sepia-izgled scena da bude upravo takav, autentičan i s ugođajem doba koje se obrađuje u filmu. Zrnata struktura filma prezentirana je prirodno i ponovno jako dobro, a 1:1 mapiranje piksela zaslužno je za iznimnu oštrinu ovog, kao i ostalih 1080p filmova.

Nažalost, problemi s combingom prisutni su čak i na 1080p/24 signalima. S druge strane, procesiranje 1080p/60 signala je prošlo mnogo bolje, slika je bila bez smetnji i juddera, što nas je na kraju jako iznenadilo.

SD sadržaji preko digitalne televizije (Freeview)

Samsung LE40A786 se dobar pokazao u otklanjanju smetnji koje se znaju pojavljivati pri gledanju digitalne televizije. MPEG redukcija smetnji se ne može isključiti, no čini nam se da nije pogoršala sliku, a što nam je jedino i bilo važno u cijeloj priči. Skaliranje SD materijala na fullHD razlučivost zaslona odrađeno je prosječno.

Xbox 360 igranje igara (HDMI)

Zbog velikog ulaznog kašnjenja, igranje Halo 3 igre preko Xbox Live servisa bilo je mnogo teže nego inače. Naše loše igranje zamjetili su i drugi igrači, a komentare smo slušali i preko glasovne komunikacije, na tipičan gamerski način… Ulazno kašnjenje bitno je otežalo igru i bili smo praktički nemoćni u odnosu na igrače s bržim zaslonima.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Trebate testirati Philipsov 42PFL9803H i postaviti kraj nje ovog Samsunga, Sonya sa ledicama i Pioneera PDP-LX5090H, pa da vidite što taj TV čini drugima, a čak i pioneer-u koji je za mene do sada bio nedodirljiv telkač. Ali ne prepisati test nego sami testirati, jer čovjek ne može vjerovati dok ne vidi svojim očima.

  2. Ja bi prije reka da je Philips napokon napravio odličan LCD, kakvog i zaslužuje takav brand! Nadan se da odsad idu samo dobri TV-i, ništa u rangu serija 3 i 5. E da, nadan se da ae sad napokon past cijene modela serije 9 bez LED osvjetljenja na normalan nivo!

  3. Zanima me, ako iko od Vas boljih poznavalaca ove tehnologije moze da mi kaze, da li je trenutno povoljna cijena za ovaj samsungov lcd 780 Eura ? da li mi preporucujete da ga kupim ? istovremeno na drgom mjestu je isti taj TV oko 1200 Eura. Velika razlika, sta da radim ???
    Pozz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!