Home » Recenzije » DVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktori » Recenzija [Blu-ray 3D reproduktor]: Philips BDP9600

Recenzija [Blu-ray 3D reproduktor]: Philips BDP9600

Prošlo je već mnogo mjeseci otkako smo testirali Oppo NuForce BDP-93 Blu-ray 3D reproduktor temeljen na Marvell QDEO procesoru slike i naprednim audio sklopovljem, te smo bili vrlo zadovoljni ostvarenim performansama i mogućnostima finog podešavanja. Ipak, cijena od nešto manje od 7.000 kuna mnoge je odvratila od nabavke uređaja, unatoč njegovim mogućnostima poboljšanja kućnih video snimaka što se boja i redukcije šuma tiče, te je potraga za povoljnijim uređajem sličnih performansi tada započela. Philips BDP9600 koji ovom prilikom testiramo bi mogao biti traženo rješenje – član prestižne serije 9000 također se temelji na gore spomenutom QDEO procesoru i nudi podršku za najnoviji Blu-ray 3D format uz široku paletu drugih formata koji mu se mogu osigurati bilo putem lokalne mreže ili USB sučelja. Gotovo dvostruko manja cijena dodatno intrigira, stoga provjerimo kakav je BDP9600 u cjelini i može li konkurirati drugima…

SPECIFIKACIJE

 

Proizvođač Philips
Model BDP9600
Tip Blu-ray 3D reproduktor
Optički pogon CD/DVD/BD/BD 3D
Broj HDMI priključaka 1
Optički/koaksijalni audio Da/Ne
RCA višekanalni Da (7.1)
USB priključak Da (x1)
Ethernet/mrežni priključak Da
WiFi Da
Utor za memorijske kartice Da
HD audio dekoderi Da, Dolby TrueHD i DTS HD Master Audio
Dodatne značajke
 • QDEO video procesiranje
 • Blu-ray 3D podrška
 • Net TV mrežna platforma
 • DLNA mrežni link
 • TI Burr-Brown DAC pretvarači za kvalitetan zvuk
 • Dolby TrueHD i DTS-HD MA 7.1 dekoderi
 • DivX Plus HD certifikat
 • ugrađen WiFi-n bežično sučelje
 • 3 mm debeo aluminij kućišta
 • EasyLink kontrola svih HDMI CEC uređaja

 

Više informacija provjerite na stranicama Philipsa.

[youtube id=”jXJc2eoT42M” w=”600″ h=”337″]

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

16 komentara

 1. Odlicna recenzija, samo tako nastavite.

 2. Suhoparna recenzija, poput onih koje se vrte na ovim stranim review stranicama, dajte nam nešto više i bolje.

 3. Tesko je opisatti player, a da nebude “suhoparno” nije to tv gdje se ima dosta vise za opisa.

 4. sta ce nekom takav player kad isto dobije sa popcornom??za manje novce,a razlika je nikakva ,tamo skines sa neta film ,a tu ga platis 25kn posudba.

 5. Pa neko ima i volli blu ray,ili voli da snimi film na dvd pa pogleda, ja naprimjer, imam i blu ray i veliku kolicinu hd filmova, ali svaka roba ima svog kupca.

 6. Koja je prednost ovakvog playera naspram duplo jeftinijih Sony/Samsung/LG playera kojih na akcijama ima i za 1400kn? Tako?er 3D, brzi, tihi, čitaju i više audio formata.
  Inače, pohvala da recenzirate i joše nešto osim televizora, ali u oba slučaja se radilo o Philipsu. I kuano kino i ovaj BRplayer.
  Vrlo neobično.

  • Prednost je u kvaliteti izrade i ugra?enom procesoru slike. Svaki proizvod ima svoju publiku. Nakon što smo se malo više posvetili Philipsu, sada je na redu jedan drugi brand čiji nam se proizvodi nude, samo au reai da je iz Koreje :).

 7. Niko i nekomentarise cijenu playera nego odlicno odradjenu recenziju, autor nije kriv sto je sama komponenta monotona pa nema prostora za suvosno pisanje.

 8. Pa treba biti realan, ja nemam love za philipsa, ali sam kupio lg, da mogu kupio bih oppo ali takvo je vrijeme da sebi nemogu to priustiti, sto se recenzije tice jako je tesko pisati o playeru osim onoga osnovnog jer je to ipak relativno jednostavan uredjaj z arazliku od tv-a.

 9. pozzzz, imao sam lg bdp 570 player, i prodao ga, htio bi neki bolji, ali ne puno skup, pa ako možete da mi preporučite, ali da podržava srt i sub titlove i mkv format :) našao sam jedan jeftino ali nezz čita li mkv i srt i sub titlove ? (BLU RAY DISC PLAYER BDP75000 MK II) http://www.pik.ba/artikal/2045447/dvd-blu-ray/

 10. Ovo iznad navedeno je recenzija na 7500, prethodni model, 7500s2/b2/mkII je druga verzija koja je trenutno i najjaci br player po mom misljenju jer svira sve i svasta i to najbrze i najkvalitetnije od svih do sada testiranih brp, moja preporuka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*