Vijesti

Istraživanje: samo 9% vlasnika HD televizora želi Blu-ray

Pomalo iznenađujuća vijest dolazi iz NPD grupe, agencije koja se bavi analizom tržišta – očekivani porast popularnosti Blu-ray medija i uređaja čini se nije jošu tijeku, barem prema statistici odrađenoj na američkim kućanstvima koje posjeduju HDTV.

Istraživanje je obuhvatilo 40 milijuna američkih kućanstava i pokazalo da svega 9% njih planira investiciju u Blu-ray reproduktor. Očito da je kabelska i satelitska ponuda HDTV materijala u SAD-u takva da Amerima linijski HD uređaji jednostavno nisu potrebni, a tu je i pitanje cijene sadržaja i opreme koje nisu u granicama koje su prihvatljive većem krugu populacije.

Što se rezultata tiče, Russ Crupnick, analitičar zabavne industrije u NPD-u je izjavio da su “vrata studija širom otvorena da nahrane glad potrošača za Blu-ray sadržajima”, te da se “očekuje porast prodaje kako će cijene hardvera i softvera padati u nadolazećim mjesecima”. Za kraj je Crupnick dodao da će “biti potrebno proizvođačima i prodavačima uložiti znatne napore kako bi zainteresirali potrošače i uvjerili ih u superiornost Blu-ray medija naspram DVD-a.”.

Izvor: techradar.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Da bar hoae više naslova izaai titlovano za naše tržište .

    Kupiš PS3 i uživaš mada ae i ostali blu-ray playeri do kraja godine pojeftinit .

  2. Bilo je neko istraživanje koje je procijenilo da ae PS3 biti najprodavaniji Blu-ray player sve do 2012. godine. Dok ne padnu linijski BR playeri ispod 2000 kn neau ih ni gledat’.

  3. Eto informacije glede domaae scene. Blitz je krenio sramežljivo s blu ray naslovima kompanije sony a ovih dana svijetlo dana ugledali su prvi naslovi u distribuciji continental filma kompanije fox. Početkom 9. mjeseca očekuje nas poplava naslova WB. Negdje oko 100 naslova. Naravno svi ae biti titlovani.
    Sony je tako?er titlovan a fox oko 50%. Svi nadolazeai naslovi foxa ae biti titlovani a oni koji su vea izašli uglavnom bez titla. Za početak nije loše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!