Vijesti

Istraživanje: samo 9% vlasnika HD televizora želi Blu-ray

Pomalo iznenađujuća vijest dolazi iz NPD grupe, agencije koja se bavi analizom tržišta – očekivani porast popularnosti Blu-ray medija i uređaja čini se nije jošu tijeku, barem prema statistici odrađenoj na američkim kućanstvima koje posjeduju HDTV.

Istraživanje je obuhvatilo 40 milijuna američkih kućanstava i pokazalo da svega 9% njih planira investiciju u Blu-ray reproduktor. Očito da je kabelska i satelitska ponuda HDTV materijala u SAD-u takva da Amerima linijski HD uređaji jednostavno nisu potrebni, a tu je i pitanje cijene sadržaja i opreme koje nisu u granicama koje su prihvatljive većem krugu populacije.

Što se rezultata tiče, Russ Crupnick, analitičar zabavne industrije u NPD-u je izjavio da su “vrata studija širom otvorena da nahrane glad potrošača za Blu-ray sadržajima”, te da se “očekuje porast prodaje kako će cijene hardvera i softvera padati u nadolazećim mjesecima”. Za kraj je Crupnick dodao da će “biti potrebno proizvođačima i prodavačima uložiti znatne napore kako bi zainteresirali potrošače i uvjerili ih u superiornost Blu-ray medija naspram DVD-a.”.

Izvor: techradar.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Da bar hoae više naslova izaai titlovano za naše tržište .

    Kupiš PS3 i uživaš mada ae i ostali blu-ray playeri do kraja godine pojeftinit .

  2. Bilo je neko istraživanje koje je procijenilo da ae PS3 biti najprodavaniji Blu-ray player sve do 2012. godine. Dok ne padnu linijski BR playeri ispod 2000 kn neau ih ni gledat’.

  3. Eto informacije glede domaae scene. Blitz je krenio sramežljivo s blu ray naslovima kompanije sony a ovih dana svijetlo dana ugledali su prvi naslovi u distribuciji continental filma kompanije fox. Početkom 9. mjeseca očekuje nas poplava naslova WB. Negdje oko 100 naslova. Naravno svi ae biti titlovani.
    Sony je tako?er titlovan a fox oko 50%. Svi nadolazeai naslovi foxa ae biti titlovani a oni koji su vea izašli uglavnom bez titla. Za početak nije loše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!