Vijesti

Sony potvrdio dolazak BD-Live podrške na PlayStation 3

PlayStation 3Uskoro izlazi novi firmware za PlayStation 3 konzolu, a koji će njen Blu-ray sustav unaprijediti na verziju 2.0 (ili na BD-Live, kako je još poznata ova verzija). Novi firmware bi trebao svjetlo dana ugledati do kraja ovoga mjeseca.

Iz samog naziva profila 2.0 jasno je da će ovaj biti orjeniran na pristup internetu za direktno skidanje dodatnim materijala za diskove koji će ga podržavati. Ovo uključuje dodatne scene, sadržaje i foršpane, te online igranje kroz softver na BD mediju.

Nadogradnja firmware-a će također donijeti i mogućnost sinkronizacije listi pjesama, glazbe i fotografija s PSP-om, odnosno mogućnost postavljanja glazbenih i video materijala na PSP bez upotrebe računala. Od ostalih poboljšanja, Sony je najavio bolji preglednik interneta (nadam se i podrškom za naše znakove), mogućnošću streamanja videa koji nije u Flashu, mogućnost korištenja PSP-a kao daljinskog upravljača prilikom reprodukcije multimedijalnih materijala s konzole, te na kraju mogućnost reprodukcije DivX i WMV datoteka većih od 2 GB.

Kako je već rečeno, novi firmware možete očekivati do kraja ovog mjeseca, a prva dva filma na BD-Live diskovima na tržište stižu 8. travnja (The Sixth Day i Walk Hard).

I dok većina Blu-ray reproduktora nudi mogućnost obnove firmwarea na ovaj ili onaj način, PlayStation 3 je danas ipak superioran prema njima jer nudi najbržu i najjednostavniju podršku za novi Blu-ray profil. Od Blu-ray 2.0 reproduktora najavljeni su Panasonic DMP-BD50 (kraj ožujka, prva polovica travnja) i Sony BDP-S550 (stiže najesen), a čije su preporučene cijene barem 500 kuna više od osnovnog modela PlayStation-a 3 (cijena 3199 kn).

Izvor: bug.hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!