Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Blu-ray iz Philipsa i Lite-Ona

Blu-ray iz Philipsa i Lite-Ona

PLDS DX-4O1STvrtke Philips i Lite-On posluju zajedno putem zasebne tvrtke nemaštovitog imena Philips & Lite-On Digital Solutions (PLDS), a ovaj su tjedan je tvrtka predstavila nove uređaje koji podržavaju Blu-ray format.

PLDS je krajem 2006. i početkom 2007. predstavio dva modela koji su i danas aktualni (Blu-ray pisač LH-2B1S i čitač DH-4O1S), za drugi kvartal ove godine je najavljena vanjska verzija BD-ROM pogona oznake DX-4O1S. O uređaju ništa specijalno nema se za reći – spaja se na računalo putem univerzalnog USB-a, dolazi u kućištu kombinacije bijele i crne boje, a sam dizajn je već osvojio nagradu za dizajn RedDot. Cijena uređaja je za sada nepoznata.

Preuzeto s Bug On Line stranice o nastanku PLDS-a:
Philips & Lite-On Digital Solutions (PLDS) je nastao nakon što je prošle godine Lite-On kupio BenQ-ovo poslovanje s optičkim uređajima, odnosno postojeća zajednička kompanija između Philipsa i BenQ-a, Philips BenQ Digital Storage (PBDS), je preimenovana u Philips & Lite-On Digital Solutions (PLDS).

Ostatak pročitajte na bug.hr stranici.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*