Vijesti

Pioneer u dvojbi pri zatvaranju produkcije plazma HDTV-a

Pioneer KuroDanas su po internetu počele kružiti glasine da će Pioneer, trenutno 5. proizvođač plazmi na svijetu, u potpunosti prekinuti proizvodnju plazma ekrana kako bi poboljšao svoje poslovanje u segmentu televizora.

Pioneer plazme slove kao vrhunski televizori iznimnih performanski i kvalitete izrade, a to je ovaj proizvođač dodatno potvrdio novo serijom iz linije Kuro (japanska riječ za crnu boju). Ipak, na kraju dana ipak se gleda profit iznad svega, a Pioneer usprkos velikim naporima da svijetu ponudi vrhunsku kvalitetu ne može konkurirati proizvođačima poput Matsushite (Panasonic), a koji su više orijentirani na masovnu proizvodnju.

I dok svijet očekuje službeno priopćenje o budućnosti Pioneer-ovih plazma HDTV-a, japanski Nikkei je ponudio analizu trenutne situacije u kojoj je kompanija, te kako je do nje došla. Do problema je došlo, kako se navodi, kada je Sony odabrao LCD umjesto plazmi još davne 2005., te ostavivši Pioneera bez partnera kojemu će prodavati svoje plazma panele (slično kao što Samsung i Sharp prodaju Sonyju LCD zaslone). Pioneer je tako ostao u neobranom grožđu, bez mogućnosti da smanji cijene povećanom proizvodnjom.

Sada se Pioneer nalazi između svojeg najvećeg dioničara Sharpa, proizvođača LCD-a koji želi koristiti Pioneerove zvučnike i LCD panele u svojim televizorima, te s druge strane Panasonica, novog dobavljača plazma panela. Za one koji se brinu hoće li Panasonic uspjeći dostići crnu boju i kontrast Kuro linije – budite bez brige, najave govore čak i o boljem kontrastu u nadolazećim panelima).

Službeni odgovor se očekuje 7. ožujka na konferenciji za novinare…

Izvori: Bug On Line, EngadgeHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!