Naslovnica » Vijesti » 4K Ultra HD » Sony predstavio novi Action Cam FDR-X3000

Sony predstavio novi Action Cam FDR-X3000


sony_x3000_web

Sony je nedavno predstavio novi model u Action Cam ponudi, FDR-X3000, novi flagship model u Action Cam seriji. Kamera koristi 1/2.5″ 8.2 MP XMOR-R senzor sa mogućnošću snimanja 4K videa. XAVC codec od 50Mb/s za 1080p i 100 Mb/s za 4K, isti je iz A7 i A6300 serija i na temelju iskustva sa A7 serijama i A6300 vrlo smo zadovoljni omjerom kvalitete i veličine datoteka.

Ono po čemu se ova kamera dodatno ističe je specifična optička stabilizacija. Naime, Sony je na prijašnjim modelima Handycam serije razvio riješenje koje stabilizira cijeli optički blok te vrlo učinkovito reducira vibracije. U Action Cam modelu prvi puta je implementiran Balanced Optical Stabilisation System (B.O.SS) a kako djeluje možete vidjeti na priloženom primjeru.

sony_x3000_housing_web

Za procesuiranje slike Sony je iskoristio vrlo moćni BIONZ-X procesor iz A7 serije, koji omogućuje čitanje cijele rezolucije senzora, opcija nužna za čistu sliku bez gubitka detalja. Kamera podržava Bluetooth, Wifi i GPS i daljinsko upravljanje. Za optičke performanse zadužen je Carl Zeiss Tessar f2.8 objektiv koji je moguće podesiti na 17mm, 23 i 32mm. Od ostalih funkcija koje je korisno istaknuti tu su timelapse i live streaming. Uz dodatno kućište MPK-UWH1, kamera je otporna na udarce, prašinu i vodootporna do 60 m dubine.


O Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Jedan komentar

  1. Pozdrav za Darka i molba za malo vise recenzija za nove Samsung i Lg led tv serije 5,6 i 7 to jest za budzet malo siromasnije klase stanovnistva,kakvoj vecina nas(u Hrvatskoj i Srbiji) i pripada :-). Pozdrav za sve.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*