Naslovnica » Obavijesti/ostalo » Predstavljen MED400X MINI – MED500X (Mede8er) manjih dimenzija

Predstavljen MED400X MINI – MED500X (Mede8er) manjih dimenzija


Xenon Forte, glavni zastupnik za Mede8er proizvode nam je poslao informaciju kako će biti pušten u prodaju MED400X, manja verzija popularnog MED500X modela kojeg smo testirali. Preporučili bismo vam da prije informacija o novom Mini Mede8er-u, pročitate recenziju MED500X modela. Što nudi mini verzija ovog popularnog playera pročitajte u nastavku.

MED400X MINI je doslovno umanjena verzija MED500X modela. Dimenzije su smanjene te je ventilator izbačen iz jednostavnog razloga – naime, MED400X nema prostora za ugradnju tvrdog diska. Ovo znači da ćete filmove morati gledati putem USB sučelja na koje ćete priključiti USB memoriju ili vanjski disk, a podržane su i SD kartice putem integriranog čitača. Naravno, ovakav dizajn omogućuje tiši rad i manju potrošnju energije, premda moramo napomenuti da je izvorni MEDE8ER predstavljao veoma ekonomičan reproduktor. Novi Mede8er će posjedovati i predinstaliranu V4 verziju softvera, a koja uz brojne ispravke nedostataka i optimizacije posjeduje i sve popularniji Video Wall. Svi vlasnici MED500X modela mogu koristiti prednosti V4 softvera kroz nadogradnju koju mogu preuzeti sa službenog foruma.

Podržana je ovaj put i Y2m (YAMJ to Mede8er) aplikacija za download naslovnica i informacija filmova sa www.imdb.com baze podataka.

MED400X također posjeduje mogućnost nadogradnje Wi-Fi modulom za bežično povezivanje na računalo ili mrežni poslužitelj.

Specifikacije, osim dimenzija, su skoro identične u odnosu na MED500X:

Specifikacije:

Processor: Realtek RTD1073 DD+ – 128MB SPI Flash – 128MB DDR2 SDRAM
Podržani video formati: AVI / BDMV Light / BDISO Light / MKV / TS / TP / TRP / M2TS / MPG / MP4 / MOV / M4V / VOB / ISO / IFO / DAT / WMV / ASF / RM / RMVB / FLV resolution up to 720p / 1080i / 1080p
Podržani video kodeci: MPEG-1 / MPEG-2 / MPEG-4 SP /ASP /AVC (H.264) / XviD / DivX / WMV9 (VC-1) / RealVideo 8/9/10 (up to 720P)
Podržani audio kodeci: Mp3 / Mp2 / OGG Vorbis / PCM / LPCM / AAC / RA / Dolby True HD Passthrough / Core 5.1 / Dolby AC3 Downmix &Passthrough / DTS Downmix & Passthrough / FLAC up to 24bit 192Khz /
WAV, WMA Standard (DRM, & Advanced Profile not supported)
Podržani slikovni formati: JPEG, BMP, PNG
Podržani datotečni sustavi: FAT32, NTFS
Izlazna video rezolucija: NTSC, PAL, 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p, 1080p/ 24Hz

Ulazi / Izlazi

•HDMI 1.3, Composite Video
•Stereo RCA audio
•SD / Sony Pro Duo Card Slot
•SPDIF
•USB – 2.0 HOST port x 2

MED400X je možda ponajbolji prijenosni NMT player te je zbog svojih dimenzija i cijene koja je manja u odnosu na MED500X odličan izbor za sve one koji posjeduju vanjske diskove i žele potpuno bešumarn reproduktor minimalne potrošnje. Točna cijena u trenutku pisanja još nije objavljena.


O Nani

19 komentara

 1. Jos da mu i cijena bude normalnija (500ka je u sarajevu poskupila ua 50KM.)

 2. Prema neslužbenim informacijama, cijena bi mu trebala biti osjetno niža u odnosu na original, što je odlično obzirom na najavljene moguanosti. Daljinski je tako?er redizajniran i djeluje mi vrlo obeaavajuae :).

 3. Svaka čast na predstavljanju nove mede8er mašine, vrijedi je sačekati sa obzirom da je u njoj konačno DD+ čip, a najviše radi toga što ae imati manju cijenu i istu podršku kao 500x, sa sve novitetima u firmware-u, još samo da nam izbace cijenu xenonforte.hr ili ronis

 4. hm, možda kakva usporedba mede 400 i tvixa n1? :P

 5. Nadamo se da cemo ga dobiti na test ;)

 6. ovo je nedostajalo! za one koji ne žele HDD unutar media pleyera vea ga spajaju samo LANom (kao ja)!!
  neka cijena bude primjerena i to ae biti best buy ure?aj!

 7. Dosta mi se zainteresiranih javilo na mail u vezi ovog uredjaja, tako da cemo se potruditi da ga pribavimo te naravno tacne informacije oko cijene i dostupnosti.

 8. Samo naprijed, ako je dobar kao stari a jeftiniji bio bi pun pogodak.
  Imali sanse za LG DP1B da se testira, gledao sam ga kod jarana (kupio na moj nagovor, morao sam da vidim kakav je a da nekupujem) i na orvi pogled odlicno radi, i izgleda.

 9. Hvala, bas bi volio jedan domaci.

 10. MED400X je još jedan produkt, nije zamjena za MED500X.
  MED500X je i dalje u prodaji i to sa DD+ chipom.

 11. Šteta što nisu ugradili USB 3.0.

 12. Pa valjda stvarno nema potrebe za tim, fullHd radi odlicno na USB 2.0, bas nema logike za time.

 13. Danas provjereno u Banjaluci postoji sa cijenom od oko 280 KM

  biae kupljen do kraja mjeseca, pa na test.

 14. hmmmm… kako razlikovati 500x sa DD+ čipom od onih koji to nemaju??? :?

  • Nažalost bez paljenja i provjere u opcijama sučelja ne može se znati, eventualno po datumu proizvodnje no najsigurnije je provjeriti što kaže softver.

 15. Moze li se direktno reprodukovati sadrzaj sa YouTube?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*