DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Tehnički osvrt [DVD]: Dvostruki Zavodnik (1995)

Izbornici

Vrlo jednostavni, nude tek izbor jednog od tri jezika, te u glavnom izborniku link za start filma, te drugi za odabir scena. Izbornici su statični, a jedino što je dinamično uz film su dva foršpana prije prikaza izbornika (za filmove Terminal i Godsend), te prije filma reklama za Blitz Cinestar (30 sek.), te Blitz-ov foršpan u trajanju od 20 sekundi u DD5.1 zvuku.

Slika i zvuk

Premda je film sniman u widescreen formatu, slika je skalirana na 4:3 format što dosta loše izgleda na današnjim LCD i plazma zaslonima. Ovo je samo jedan problem jer je sama kvaliteta slike izuzetno loša, mutna i uz dosta artefakata, no razlog ovoga je u opremi i masteringu filma, a ne u obradi Blitz Filma. Sliku bismo najbliže mogli usporediti s VHS kvalitetom, što je za današnja mjerila jako loša kvaliteta.

Sam zvuk nije toliko loš, DD2.0 stereo zvuči zadovoljavajuće što nam je vrlo drago jer u filmu dosta ima španjolske glazbe s njihovim tradicionalnim instrumentima. Film smo gledali u Dolby Pro Logic tehnici koja je dobro centralizirala dijalog na središnji zvučnik i tako kreirala sasvim pristojnu pozornicu.

Naručite film Dvostruki Zavodnik na DVD-u za 29,90 kn

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!