H

HD
Skraćenica od High Definition, odnosi se na video, slikovni i audio sadržaj visoke rezolucije. U prvom redu se odnosi na kvalitetu prikaza slike s najmanje 720 redova linija po vertikali.

High-definition Digital Content Protection (HDCP)
Copy protection sustav proizveden od strane Intel-a i sada već u potpunosti integriran u HD standarde da ne bi došlo do nedopuštene reprodukcije.

High-Definition Multimedia Interface (HDMI)
Predstavlja audio/video kabel sljedeće generacije. Radi se o skupu digitalnih konektora u kabelu koji nose video signal visoke definicije i nekoliko digitalnih audio kanala.

High-Definition TeleVision (HDTV)
Predstavlja digitalnu televiziju visoke definicije u formatu 16:9, a može imati različite rezolucije; HD Ready-720p ili Full HD-1080i/p.

Home Theatre PC (HTPC)
HTPC entuziasti su posvećeni konfiguraciji i unaprjeđenju video sadržaja na svojim računalima.

Hrvatska radiotelevizija (HRT)
Hrvatska radiotelevizija (HRT) neovisni je javni je medijski servis koji 2016. obilježava dvije značajne obljetnice – 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije. Hrvatska radiotelevizija emitira četiri nacionalna televizijska programa, tri nacionalna radijska programa, osam regionalnih radijskih programa i međunarodni radijski program Glas Hrvatske te na teletekstu, mrežnim stranicama i multimedijskoj usluzi HRTi. Svojim radom i programskim sadržajima Hrvatska radiotelevizija dužna je informirati javnost o radu državnih i javnih institucija te svim temama bitnima za Republiku Hrvatsku i društvo u cijelosti te čuvati nacionalni identitet, jezik i kulturu, poticati razvoj civilnoga društva i demokracije, promicati snošljivost i poštivanje različitosti, podržavati poduzetništvo te poticati solidarnost i humanost. Te društveno važne zadaće svakodnevno ispunjava brojnim javnim medijskim sadržajima kojima obrazuje, informira i zabavlja svoje korisnike. U svojemu sastavu ima Simfonijski orkestar, Jazz orkestar, Tamburaški orkestar i Zbor HRT-a, koji su važni promicatelji hrvatske glazbe i kulture u svijetu. 2012. godine arhiva televizijskoga programa, arhiva radijskoga programa i zbirka notnih zapisa glazbene proizvodnje Hrvatske radiotelevizije dobili su status kulturnoga dobra. Hrvatska radiotelevizija punopravna je članica Europske unije radiotelevizija. www.hrt.hr,www.hrti.hr

Hyperband tuner
Prijemnik koji omogućuje prošireno područje prijema signala(frekvencije) za kablovsku televiziju

Adsense
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!