A

Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)
Profil putem kojega se omogućuje brži prijenos visokokvalitetnog audio zvuka putem Bluetootha. Ugrađuje se sve više u mobitele. Najpogodniji je za headsetove, tj. bežične slušalice s mikrofonom.

Advanced Television Systems Committee (ATSC)
Radi se o skupini standarada razvijenih za digitalni prijenost preko zemaljskih, kabelskih i satelitskih mreža. Standard je razvijen u ranim 1990-im od strane Grand Alliancea.

A/D
Skraćenica od Analog to digital, a odnosi se na konverziju informacije iz analognog u digitalni oblik. Obrnuti proces je poznat pod imenom D/A.

Amazon Prime Video
Amazon Video je  video-na-zahtjev usluga koja korisnicima nudi širok izbor što i kako gledati. Prime Video nudi tisuće filmova i TV emisija, uključujući i popularne licencirane sadržaje, priznate od strane kritičara i nagrađivane Prime Originals i Amazon originalne filmove iz Amazon studija poput serije The Tick, najgledanije Prime Video serije na svijetu The Grand Tour s Jeremyjem Clarksonom, Richardom Hammondom i Jamesom Mayem te nagrađivane serije poput The Man in the High Castle. Mozart in the Jungle i druge dostupne za neograničeni streaming u okviru članstva u Amazonu Prime-u. Prime Video je sada dostupan korisnicima u više od 200 zemalja i tržišta diljem svijeta na www.primevideo.com.

Artefakti
Zajednički naziv za sve vidljive neželjene efekte u slici koji mogu nastati zbog načina prijenosa signala ili procesiranja signal. Artefakti postoje i kod analognog ali i kod digitalnog prijenosa signala.

Aspect Ratio
Predstavlja odnos širina/visina slike. SD materijali na starijim TV-ima uobičajeno imaju takav odnos 4:3 (1.33:1). Suvremeni HD TV-i dolaze u 16:9 (1.78:1) formatu, dok se moderni filmovi uobičajeno snimaju u 1.85:1 ili 2.35:1 formatu za kinematografiju.

Auto 16:9
Kod prijema signala u 16:9 formatu, TV automatski prebacuje u 16:9 format slike. Ovu funkciju podržavaju i 4:3 ekrani i wide screen 16:9 ekrani.

Audio Dub/Audio Insert
Mogućnost nasnimavanja zvuka na već postojeći video zapis na kazeti.

Auto head cleaner
Automatsko čišćenje video glave kod svakog ubacivanja kazete.

Auto Long play (auto LP)
Ukoliko je timer podešen na SP a nema dovoljno mjesta na kazeti da se snimi emisija, brzina snimanja se automatski prebacuje u LP.

Auto wide
Ovisno o formatu slike TV automatski prebacuje u emitirani format(bilo 4:3 ,16:9 ili 14:9).

Average Picture Level (APL)
Prosječni intenzitet video signala kojim se određuje koliko je intenzivna slika na ekranu.

Adsense
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!