Savjeti za kupnjuVodiči

5 razloga zašto vam treba SMART TV

Izvor fotografije: Pexels

Smart TV-i dominiraju tržištem televizora već skoro cijelo desetljeće, ali još uvijek postoje nedoumice oko toga koje točno novitete donose te koje prednosti imaju u usporedbi s dosadašnjim modelima televizora. Nastavite čitati i saznajte kako funkcioniraju smart televizori.

Što je SMART TV

Smart TV ili pametni televizor je uređaj koji koristi internet kako bi vam dao pristup brojnim aplikacijama pomoću kojih možete gledati filmove, serije i dokumentarce, slušati audio knjige, igrati igrice, pretraživati internet…

Primjerice, pametni telefoni zaslužili su taj epitet jer osim mogućnosti obavljanja poziva kao osnovne značajke telefona, omogućuju vam spajanje na internet i korištenje pregršt korisnih aplikacija koje su smartfon pretvorile u mala džepna računala.

Isti princip vrijedi i za pametne televizore – i dalje služe za gledanje video sadržaja, ali sada do tih sadržaja primarno dolazimo koristeći internet, a i sam sadržaj značajno je bogatiji i raznovrsniji.

Zašto vam treba Smart TV

Ne ustručavajte se zamijeniti svoj stari televizor novim i pametnijim, a evo i zašto.

1. Daje pristup bogatoj lepezi sadržaja

Izvor fotografije: Pexels

Vjerojatno najveća prednost pametnog televizora leži u bogatoj ponudi video i audio sadržaja koje nećete pronaći u ponudi uobičajenih TV kanala. Tim sadržajima možete pristupiti u bilo kojem trenutku bez spajanja TV antene ili digitalnog prijemnika te bez provjeravanja rasporeda TV programa.

Kojim uslugama i značajkama ćete moći pristupiti ovisi o modelu pametnog televizora. Iako većina Smart TV-a ima većinu najpopularnijih aplikacija kao što su Netflix, HBO Max i YouTube, ovisno o platformi koju koriste (Android TV, webOS, Tizen OS i ostali) nisu nužno dostupni na svim pametnim televizorima.

Najveći broj aplikacija nude televizori s Android TV (na novijim modelima Google TV) operativnim sustavom, zbog čega su mnogima atraktivan izbor.

Kada odlučujete koji smart televizor kupiti, proučite ponudu aplikacija, instaliranih i onih koje se mogu preuzeti, na modelu Smart TV-a koji vam se sviđa.

2. Spaja više uređaja u jedan

Još jedna važna značajka pametnih televizora jest ta što vam omogućuje da se oslobodite dodatnih uređaja poput media playera, Blu-Raya i DVD-a, baš kao i HDMI i drugih kablova potrebnih da sve te uređaje spojite s televizorom.

Također zaboravite na korištenje nekoliko različitih daljinskih upravljača. Budući da pametni televizor objedinjuje više uređaja za konzumiranje medijskih sadržaja, uz njega dolazi samo jedan daljinski upravljač, a čak i njega možete zamijeniti pametnim telefonom.

3. Dolazi s korisnim dodatnim značajkama

lg-2019-voice-magic-remote
Glasovno upravljanje televizorima već je godinama standard kod Smart TV-a – izvor fotografije: LG

Osim što omogućuje pristup brojnim medijskim sadržajima, pametni televizor također dolazi s korisnim dodatnim značajkama poput pretraživanja interneta, prebacivanja zvuka na pametni telefon, uparivanja s virtualnim pomoćnicima, upravljanja glasom…

4. Najnovije tehnologije čini pristupačnima

Zasloni visoke razlučivosti sa zapanjujućim omjerom kontrasta, živopisnim bojama i kvalitetnim osvjetljenjem, napredna audio tehnologija i energetska učinkovitost pametnih televizora nekoliko su svjetlosnih godina ispred modela koje smo koristili do sada.

Nadogradnja na pametni televizor siguran je način za ostati u tijeku s najnovijom tehnologijom, pogotovo odlučite li se za kupovinu nekog od modela iz višeg cjenovnog ranga.

Međutim, OLED pametni televizori sa 4K rezolucijom nikada nisu bili cjenovno pristupačniji pa uživanje u najnovijim tehnologijama možete ostvariti čak i kada ne raspolažete velikim budžetom.

5. Donosi dašak elegancije u vaš dom

Izvor fotografije: Freepik

Elegantan oblik i tanak okvir pametnih televizora u potpunoj su suprotnosti s velikim “kutijama” na koje su nas nekada televizori podsjećali. Suvremeni televizori ne samo da se mogu neprimjetno uklopiti u interijer u kojem se nalaze, već mogu cijelu prostoriju podići na posve novu razinu.

Najbolji primjer za to su okviri za televizore pomoću kojeg televizor možete pretvoriti u umjetničko djelo.

Za kraj

Najbolje od audiovizualne tehnologije, bogatstvo medijskih sadržaja, atraktivan dizajn i dodatne značajke poput pretraživanja interneta i upravljanja pomoću pametnog telefona samo su neki od razloga zašto broj prodanih pametnih televizora raste iz dana u dan.

Adsense

Petra Škofić

Petra Škofić je magistra komunikologije s višegodišnjim iskustvom u stvaranju sadržaja za web. Trenutno radi kao content marketing menadžerica za portal Nabava.net - servis koji od 2001. godine na jednom mjestu prikazuje ponudu proizvoda na hrvatskom tržištu, s ciljem da kroz sveobuhvatni komparativni prikaz olakša ljudima kupnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!