Analize tržištaZanimljivosti

5 najskupljih televizora – srpanj 2022.

choosing tv in the store

Uz pomoć tražilice na nabava.net stranici, provjerili smo u ovom trenutku koji su najskuplji televizori dostupni na domaćem tržištu. Tražilica ukupno sadrži 1439 televizora na današnji dan, 17. srpnja 2022.

Trenutno najskuplji su slijedeći televizori:

5 most expensive tvs 2022 07

Među pet najskupljih televizora tri modela dolaze iz Samsunga, jedan iz LG-ja i jedan iz Sonyja. Svi modeli osim LG-jevog su mini LED LCD televizori.

Najskuplji televizor trenutno je Samsungov QE98QN90A televizor iz 2021. godine, veličine ekrana od 98 inča, odnosno 249 cm. Na službenoj stranici Samsunga Hrvatske QN90A serija je navedena, no među dostupnim dijagonalama ova veličina nije navedena (najveća je 85 inča). Navedena serija je odlično ocijenjena u testu na Rtingsovoj stranici, a na kojoj su pohvalili izvrstan kontrast zahvaljujući mini LED pozadinskom osvjetljenju, te malo kašnjenje i podršku za AMD FreeSync.

Navedeni model ima zaslon Ultra HD 4K rezolucije, a ako želite Ultra HD 8K, u tom slučaju pogledajte ostala dva modela koja su se našla na listi – QN900 i QN800 u veličini od 85 inča, odnosno 216 cm. Oba modela su iz najnovije ponude za 2022.

Drugi cjenovno najskuplji televizor je LG-jev Ultra HD 8K OLED s iz 2020., član samog vrhunca ponude – Signature Z serije. Najmanju veličinu ekrana od 77 inča odnosno 196 cm kompenzira najboljim kontrastom gdje se svaki piksel zasebno kontrolira za izvrsno iskustvo gledanja filmova i serija čak i u najmračnijem ambijentu koji lako otkriva nesavršenosti LED LCD tehnologije. Kratki test ovog modela iz pera Johna Archera za Trusted Reviews možete pronaći ovdje.

Na kraju, Sonyjev mini LED LCD TV se našao na četvrtom mjestu sa svojim XR85X95KAEP modelom iz 2022. Veličina ekrana 85 inča, odnosno 216 cm. Televizor je izvrsno ocijenjen u Rtingsovom testu, gdje su pohvalili njegovu primjenu kako u sobama s puno svjetlosti, tako i u mračnom ambijentu, kao i izvrsne gaming mogućnosti.

Da možete birati između ovih pet modela bez obzira na cijenu, koji biste odabrali?

which TV to choose

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!