Audio-video uređajiNajave testovaPanasonicVijesti

Najava testa: Panasonic TX-58HX830E Ultra HD TV sa slikom dorađenom u Hollywoodu

panasonic-hx830

Nakon Samsungovog najpovoljnijeg UHD televizora ove godine, serije TU7000, na testiranje je stigao novi Panasonicov televizor serije HX800. Serija HX800 uključuje HX810 i HX830 modele u rasponu dijagonala od 40″ pa do 65″, a ono što ih ističe ispred slabije HX500 serije je Panasonicov HCX procesor slike, a koji kompanija ponosno ističe da je “podešen u Hollywoodu”.

Usporedbom specifikacija HX810 i HX830 modela zaključujemo kako je jedina razlika između njih u – dizajnu postolja. Elegantni srebrni profil je ravan u slučaju HX810 modela, odnosno zakrivljen kod HX830 modela. Sve ostale karakteristike su potpuno jednake.

Panasonic nastavlja podržavati sve popularne HDR formate čak i u osnovnim modelima, pa tako ne čudi što HX800 serija podržava Dolby Vision i HDR10+ dinamičke HDR formate, kao i Dolby Atmos audio format. Panasonic navodi HDR Bright Panel Plus i lokalno zatamnjenje u specifikaciji, tako da od ovog televizora očekujemo kvalitetniji prikaz HDR-a u odnosu na televizore srednje klase.

S obzirom na cijenu od 7.299,00 kn za 58″ prema nabava.net stranici i činjenicu kako je Panasonic implementirao 60 Hz VA panel na HX800 seriju, nadamo se da su ostali aspekti slike, poput preciznosti boja, kalibracijskog potencijala i prikaza filmova i seriju u SDR i HDR kvaliteti biti u skladu s izjavom “Hollywood u Vašem domu”.

58-inčni HX830 nam je na test ustupio Panasonic Hrvatska, te smo odmah po primitku krenuli s procesom raspakiravanja, a koji možete vidjeti u videu niže.

Televizor koristi novi My Home Screen 5.0, a koji radi vrlo glatko i nudi već poznate opcije koje smo susretali na ranijim verzijama. U narednim danima i tjednima očekujte više videa u kojima je protagonist upravo 58-inčni HX830 na našem YouTube kanalu.

Više o Panasonic 2020 televizorima možete doznati u našoj najavi  >>

Stranica Panasonic TX-58HX830E televizora >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. Nikad nisam oduševljen kad vidim 60Hz panel u bilo kojem TV-u, a pogtovo od 58”. Možda i griješim, ali nikad ne bi kupio takav TV.

  2. Ako ima televizor 50Hz osvežavanje ne znači, da je to kakav poseban minus.. Kao prvo su neki proizvođači pout Philipsa pa i Panasonica u tom srednjem rangu ispopunili tehnologiju slikovnog procesora, da je interpolacija slike veoma dobra i na takvim televizorima kao što je taj Panasonic:) A kao drugo, ako se večinom ne gleda samo sport, nema ni potrebe za televizorom sa 100Hz osvežavanjem panela..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!