3DVijesti

PlayStation 3 dobio podršku za Blu-ray 3D filmove

Točno po rasporedu – odnosno dan ranije, ovisno o vašoj vremenskoj zoni – Sony je izbacio 3.50 verziju PS3 firmware-a. Kao što je prethodno obećano, uz ovu nadogradnju, PS3 je dobio podršku za reprodukciju 3D Blu-ray filmova. Prema službenom US PlayStation blogu, tu su i neke dodatne Facebook integracije i nove metode izvještavanja. 1080p se pušta prema prvim navodima kroz 1.3a kabel što je odlična vijest za sve one koji su mislili da će morati kupovati nove kabele. U narednom vremenu ćemo se osvrnuti na HDMI konzorcij koji je očigledno obmanjivao javnost pričama kako 3D reprodukcija nije moguća bez HDMI 1.4 standarda i kabela. Testiran je 3D Blu-ray i 3D reprodukcija se izvodi bez puno komplikacija, sve dok je HDMI postavka podešena na “Auto” što će uzrokovati da se 3D signal automatski detektira i prebaci sa 2D u 3D mod na ispravan način, kao što je slučaj za igranje od ažuriranog firmware-a koji je omogućio 3D funkcionalnost kod igara.

Adsense

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. To je ono sto sam se ja svo vrijeme pitao oko tog “novog” HDMI standarda, uprincipu bi svi blu ray playeri mogli da vrte 3D kada bi proizvodjaci htjeli da to omoguce, ali oni ce praviti dva ista uredjaja sa razlicitim softverom, a prodavat posebno dok ce kupci glupsoni kao i obicno pusiti njihove price.

    1. adi ali što misliš zašto su izbacili 3d radi kupaca ili da bi proizvo?ači ponovno mogli prodavati blu ray ure?aje i hdtv

  2. Nije neka velika steta, inoka mali broj ljudi moze cuti prednosti (male) novih zvucnih formata, jer pored recivera treba imati i sve ostalo adekvatne cijene i kvalitete, a malo ko to ima pogotovo na nasim podrucjima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!