Home » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » Video recenzija: AOC G2868PQU 28-inčni UHD HDR gaming monitor

Video recenzija: AOC G2868PQU 28-inčni UHD HDR gaming monitor

aoc-g2868pqu-header

Testirali smo prvi AOC-ov 28-inčni gaming monitor, a koji je kompanija lansirala prošli mjesec. Model G2868PQU je svojim mogućnostima u prvom redu namijenjen igračima, no uz kalibrirani sRGB mod, veliku dijagonalu i odličnu oštrinu, pokazao se kao dobar izbor i za one koji traže veliki radni prostor uz vjeran prikaz boja unatoč ograničenjima TN tehnologije. Više detalja u video recenziji u nastavku.

Specifikacije  

Proizvođač AOC
Model G2868PQU
Tehnologija zaslona 8-bitni s TN panelom i LED pozadinskim osvjetljenjem (anti-glare 3H)
Geometrija zaslona ravni
Veličina ekrana 28 inča / 171 cm
Energetska klasa B (42 W, 62 kWh/godišnje)
3D/HDR podrška
ne/da (HDR10)
Osvježavanje zaslona 60 Hz panel
Lokalno zatamnjenje ne
Rezolucija Ultra HD 4K, 3840 x 2160 piksela (svaki piksel se sastoji od tri podpiksela)
HDMI 2 (1x HDMI 2.0 i 1x HDMI 1.4)
DisplayPort da (v1.2)
D-SUB ne
USB da, USB 3.1 (4x)
Wi-Fi / Bluetooth ne / ne
PCMCIA/Common Interface slot ne
Audio ulaz (3.5 mm) da
Izlaz za slušalice (3.5 mm) da
Digitalni prijamnik ne
Ergonomija zaslona podešavanje visine, nagiba i zakretanje lijevo-desno
OSD sučelje da
Kontrole za navigaciju osjetljive na dodir
AMD FreeSync da
Montaža na zid da (VESA 100 x 100)
Maloprodajna cijena na 23. travnja 2019. od 2.955,32 kn

Dodatne informacije:

Video recenzija

Napomena: dostupni su titlovi na hrvatskom jeziku.

 

Zaključak

aoc-g2868pqu-award

Testirali smo prvi AOC-ov 28-inčni gaming monitor, a koji je kompanija lansirala prošli mjesec. Model G2868PQU je svojim mogućnostima u prvom redu namijenjen igračima, no uz kalibrirani sRGB mod, veliku dijagonalu i odličnu oštrinu, pokazao se kao dobar izbor i za one koji traže veliki radni prostor uz vjeran prikaz boja unatoč ograničenjima TN tehnologije. Više detalja u video recenziji u nastavku. Specifikacije   Proizvođač AOC Model G2868PQU Tehnologija zaslona 8-bitni s TN panelom i LED pozadinskim osvjetljenjem (anti-glare 3H) Geometrija zaslona ravni Veličina ekrana 28 inča / 171 cm Energetska klasa B (42 W, 62 kWh/godišnje) 3D/HDR podrška ne/da (HDR10)…

Review Overview

Ukupno

Srebrna klasa - preporuka!

Summary : Ugodno smo iznenađeni novim AOC-ovim monitorom. Njegova kvaliteta izrade je dobra, ergonomija izvrsna, dolazi tvornički kalibriran i nudi mnogo opcija za igrače. Igranje je bilo jako dobro s obzirom na veliki zaslon, ​​precizne boje i unatoč ograničenja 60 Hz TN tehnologije, mogu preporučiti ovaj monitor za igrače. HDR je podržan, ali nemojte očekivati da će izgledati išta bolje od SDR-a - nešto što se moglo isčitati iz samih specifikacija. Možete ga koristiti za uređivanje fotografija i color grading, ali ako želite biti opušteniji u vidu točnosti boja pod različitim kutovima, bolje odaberite neki drugi model s IPS ili PLS panelom.

Monitor na test ustupio:

Maloprodajna cijena:

Na dan objave ovog teksta, TCL 55DC760  je dostupan po cijeni od 2.955,32 kn. Aktualnu cijenu potražite na nabava.net stranici.

nabava-net-logo

Dodatna ustupljena oprema:

Za potrebe testiranja su korišteni Supra Cables HDMI kabeli.  Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola. Softver za kalibraciju, CalMAN 2018 Ultimate for Business osigurao SpectraCal.

© HD Televizija 2019. Sva prava pridržana.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*