Home » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » LG 55UH8507 (UH8500) UHD HDR LCD TV – recenzija

LG 55UH8507 (UH8500) UHD HDR LCD TV – recenzija

 Gaming i povezivanje na PC

 Analizirana karakteristika  Rezultat
PC predložak i ulaz Dostupan PC način rada u svakom predlošku, moguće odabrati i Game predložak za sliku
1:1 mapiranje piksela Da, moguće ako je format slike 16:9 i aktivan Just Scan
4:4:4 FHD i UHD reprodukcija Da, uz HDMI imenovan PC
Kašnjenje slike na ekranu (input lag)
 • Standard: 120 ms
 • Eco: 133 ms
 • Cinema: 120 ms
 • Game: 27.9 ms
 • Expert (Bright Room): 46 ms, 113 ms uz aktivan TruMotion
 • Game s aktivnim PC načinom rada: 44.3 ms

Kvaliteta zvuka

lg-55uh8507-tv-harman-kardon

Baš kao i perjanica LCD ponude, model UH950V/UH955V, tako i 55UH8507 ima ugrađen 2.2 audio sustav ukupne snage 40 W. Zvučnici su ugrađeni tako da gledaju prema podlozi i njihove su performanse provjerene od strane harman/kardona (kao i kod LG-jeve OLED TV serije). Kvaliteta zvuka je dobra i TV za nijansu bolje zvuči od ranije testiranog Samsungovog KS7002 modela. Naravno, kao i obično za najbolje audio-vizualno iskustvo savjetujemo da nabavite vanjski audio sustav.

Potrošnja električne energije [W]

Predložak (mjerenje na ANSI uzorku – 50% crne i 50% bijele boje na ekranu)
Energetska klasa a+energy_class
Standard i Cinema
oko 115
Eco oko 102
Expert (Bright room) oko 115
Expert (Dark room) – kalibrirano oko 94
Standby < 1

paragraph-separator-divider

Zaključak

lg-55uh8507-tv-award

Imali smo priliku isprobati jedan od najboljih LG-jevih LCD televizora za 2016. godinu, pripadnika Super UHD serije - UH8507. Radi se o moderno opremljenom televizoru atraktivnog izgleda koji se po specifikacijama ne razlikuje mnogo od jače serije UH95. U oba slučaja se radi o IPS LCD televizorima s LED pozadinskim osvjetljenjem, indeksa kvalitete slike 2700, s podrškom za Dolby Vision i HDR-10, 10-bitnim panelom i Prime Mastering Engine procesorom slike. U kombinaciji s najnovijim webOS-om u verziji 3.0, jedinstvenim UniScreen dizajnom i Magic remote daljinskim upravljačem, za 11.499,00 kn koliko na dan objave recenzije košta ovaj model kupac bi trebao&hellip;

Review Overview

Kvaliteta izrade
Izbornici i rukovanje
Mogućnosti
Kvaliteta slike - kontrast
Kvaliteta slike - oštrina u dinamici
Kvaliteta slike - prikaz iz kuta
Kvaliteta slike - obrada signala
Kvaliteta slike - ukupno
Kvaliteta zvuka
Gaming

Srebrna klasa - djelomična preporuka

Summary : LG 55UH8507 ne bismo opisali epitetom "super" kao što to čini njegov proizvođač, no da televizor nudi mnogo i u cjelini ostavlja dobar dojam s obzirom na cijenu i mogućnosti, to svakako stoji. 55UH8507 pravi je predstavnik srebrne klase u našem sustavu ocjenjivanja jer uz niz prednosti ima i nekoliko nedostataka kojih bi kupac trebao biti svjestan prije odabira. Konkretno, 55UH8507 je sasvim solidan odabir za gledanje SD i HD materijala standardnog dinamičkog raspona - tvornički je jako dobro podešen, nudi oštru i detaljnu sliku, uz dobar prikaz boja iz širokog kuta. Kod HDR sadržaja, bilo da se radi o HDR-10 ili Dolby Vision formatima, slika jednostavno nije na razini koju smo vidjeli na cijenom podjednakom Samsungovom SUHD modelu KS7002. LG-jev panel ne uspijeva postići dovoljnu svjetlinu i dubinu boja da bi slika bila bitno bolja od SDR sadržaja. Na kraju, hvalimo dizajn, kvalitetu izrade, te brzu i jednostavnu Smart TV platformu koju je uz priloženi Magic remote daljinski upravljač pravi užitak za koristiti.


> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Maloprodajna cijena na dan objave: oko 11.499,00 kn (13.09.2016.)

Aktualne cijene provjerite na jeftinije.hr i nabava.net

jeftinije-hr

Na test ustupio: LG Hrvatska

lg-logo2015-1000px

Za potrebe testiranja su korišteni Supra Cables HDMI kabeli.

© HD Televizija 2016. Sva prava pridržana.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

13 komentara

 1. Svaka čast na testu. U usporedbi sa ostalim proizvođačima koji su izdali nove modele televizora u 2016 godini, ovo je najbolji dizajn. Čak smatram da je Lg pogrijesio sto njihovi ovogodisnji oled modeli nisu dobili ovakav dizajn, jer bi s tim jos vise dobili na atraktivnosti.
  Za konkretan model bi rekao da u lutriji panela nije izvučen najbolji mogući, pa je zbog toga bleeding najiuzrazeniji sto je meni prilično iritantno. Prava stvar bi bila ugrabiti ovakav tv ali da je primjerak sa bolje poslozenim pozadinskim osvjetljenjem. U slučaju da je jedna od glavnih namjena televizora konekcija sa računalom ja dajem bezrezervnu prednost modelima sa ips panelima u odnosu na va-bazirane modele televizora

 2. TV je lijep da se zaljubiš u njega na prvi pogled. Ali nakon par dana sa tom damom, njena prosječnost bi donijela razočarenje.
  Hvala Darko, vrijediš nam blaga.

  • Točno tako kako je rekao Jesen stiže vrijediš darko ko sunce..Jel ima kakvih saznanja hoće li što biti od sonyjevih modela 4k HDR razmisljam o kupnji nove PS4 PRO konzole pa bi odmah piknuo i novi TV.

 3. @Darko, zanima me hocete li imat Samsung KS9002 na testu? hvala

 4. Crna boja ? Kako si dobio tako lošu vrijednost ? Gledao sam nekerecenzije na netu i recimo na jednoj od njih a svi su tu negdje, tv ima 0,088 crnu boju uz kontrast 1188:1! 0,22 crna zvuči nestvarno osim toga za tv su rekli da je stvarno super za brze scene pa mislim tko je sad tu lud!

  • Sale sa Bagdale

   Ne razumem šta nije jasno? Vrednost crne zavisi od vrednosti osvetljenja. Darko je merio crnu pri osvetljenosti panela od 248 cd/m2 i kao rezultat dobio vrednost od 0.22 cd/m2. Kontrast se računa tako što se osvetljenost podeli sa odgovarajućom crnom tj. u Darkovom slučaju kontrast je 248:0.22=1127. Ako imaš kontrast od 1188:1 i crnu od 0.088 cd/m2 to samo znači da je merenje obavljeno pri osvetljenosti panela od 1188×0.088=104.5 cd/m2. Razlika u kontrastu od panela do panela je sasvim normalna pojava pogotovu ako nisu u pitanju iste dijagonale.

   • Da sad vidim pri kojem osvjetljenju , sorry ali mislim da tako ne treba mjeriti crnu i kontrast jer za svaki tv drugo vrijednost osvjetljenja! Svaki tv na recenziji bi trebao imati 100-120cd/m2 neka konstata ,baš da ne dođe do ovakvih grešaka pri čitanju a lako moguće jer vidim da smo već dvojica previdjeli osvjetljenje, treba uzeti neku konstantu kako rekoh, jer ovako ispada ni da Samsung ku7… ima 0.09 na 383cd/m2 što je užas kad pogledaš na prvu a VA panel !

 5. Moram priznati da sam i ja naišao na puno bolje rezultate za crnu i kontrast. Ovo mi je prvi put da se kod Darca toliko razlikuju rezultati.

 6. Darko da li imaš kakve informacije o GRUNDIGU 55 VLX 9681 SP
  IMMENSA , znam da nije vezano uz temu ali eto hitno me zanima , pa ako imaš kakvu informaciju o tome kakav je to tv? S obzirom što nudi za 8000kn trebalo bi biti isplativo no nemam nikakve pouzdane informacije!

 7. darko ako može pojašnjenje zašto ne mogu pristupiti opciji balansu bijele boje, iz nekog je razloga zatamnjena, pozdrav

 8. Dali moze kalibracija za LG43UJ701V. Hvala unapred za odgovor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*