Home » Vijesti » Audio-video uređaji » LG i GameFly donose streaming videoigara na webOS televizore

LG i GameFly donose streaming videoigara na webOS televizore

gamefly-lg-webos

LG Electronics je najavio globalno partnerstvo s tvrtkom GameFly, vodećom u segmentu pretplaćivanja na konzolne igre. LG-evi pametni televizori će tako uključivati aplikaciju GameFly Streaming koja korisnicima diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj, pruža mogućnost pristupa GameFly premium konzolnom gaming sadržaju kroz LG-evu platformu webOS. Uvođenjem najnovijih konzolnih igara u milijune kućanstava diljem svijeta, aplikacija GameFly Streaming dodatno poboljšava iskustvo korištenja pametnog televizora s platformom webOS.

LG će omogućiti pristup aplikaciji GameFly Streaming na svojim webOS 2.0 (2015) i 3.0 (2016) televizorima, a aplikacija će biti dodana pri ažuriranju softvera u travnju ove godine i u našoj zemlji. Usluga pružanja gaming sadržaja koristi udaljene cloud servere koji streamaju videoigre putem interneta na pametne televizore i druge medijske uređaje. Usluga GameFly će eliminirati poteškoće oko kupnje i postavljanja više konzola za igranje omiljenih igara te će vlasnici LG-evih pametnih televizora moći uživati u igranju za samo djelić troška uobičajenog za kupnju igara. Aplikacija je smještena u okviru intuitivnog izbornika webOS-a pa korisnici za igranje igara samo trebaju uključiti televizor i pristupiti aplikaciji GameFly Streaming.

Podsjetimo, prvi webOS televizori su se pojavili 2014. godine i sa sobom donijeli jednostavne igre koje osim kratkotrajne razbibrige nisu zaokupile publiku. Čini se kako bi GameFly servis to napokon mogao promijeniti.

Uz ovu novu gaming aplikaciju s niskim iznosom mjesečne pretplate, korisnici LG-evih pametnih televizora moći će uživati u GameFly Streaming paketima koji objedinjuju popularne akcijske igre kao što su Tomb Rider: Game of the Year Edition, Batman: Arkham Originals, F.E.A.R. 3, Darksiders i Red Faction Armageddon. Galerija GameFly uključuje i Lego Batman 3, Pacman Championship Edition te WRC 4 za obitelji.

Aplikacija GameFly Streaming za LG-eve pametne televizore će od kraja travnja ove godine biti dostupna u više od 20 europskih zemalja, uključujući Hrvatsku, te u SAD-u. Ubrzo nakon toga, usluga će biti dostupna i u mnogim drugim zemljama diljem svijeta.

GameFly preporučuje gamepadove Logitech F310, Logitech F710 i X-box kontroler sa žicom.

Više informacija:

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

7 komentara

 1. Cijena počinje od 9 dolara pa naviše.Mjesečno.

 2. netflix za igre :) … sve u svemu zanimljivo , pogotovo onima koji nemaju komp ili nije dovoljno jak za igranje

 3. Ima li nesto, poput Kodi-a, sto ide na WebOs?

  • Ako misliš gledati filmove i serije sa računala na LG TV instaliraj na računalu Serviio i sve si riješio.Radi savršeno.Provjereno.

   • Po čemu je taj serviio poseban za gledanje filmova sa računala na tv- ?,

    • Jednostavan za korištenje i sve radi bez greške.Instaliraš ga na računalo(besplatno),ubaciš folder koji hočeš streamati u svojoj mreži i to je to.Svi uređaji koji su u mreži ga vide i sve radi.Ja imam tri TV-a(2 LG i 1 Samsung) i sve radi.Titlovi se prikazuju preko TV-a,tako da možeš podešavati boju i veličinu kao na TV-u.Samo prije isključi opciju Delivery-Subtitles- Enabled burn in subtitle, da ti ne stavlja titlove u film.Normalno titlovi moraju biti na računalu, istog naziva kao film.Dugo sam tražio neki program za streamanje i svašta sam probao,ali sa Serviiom sma sve riješio.Ako te šta još zanima, slobodno pitaj.

     • Hvala na odgovoru.
      Nisam bas sa ti sa streemanjem i tim programima.
      Gledam skinute filmove preko media playera koji skida titlove online i gledam preko lcd povezano sa hdmi kablom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*