Audio-video uređajiCES - Las VegasLG ElectronicsSajmovi elektronike

CES 2016: LG najavljuje nove UltraWide monitore

lg-2016-monitors

LG će na nadolazećem sajmu CES 2016 predstaviti svoju novu liniju monitora koji će potrošačima omogućiti veću slobodu i razinu prilagodbe svojim potrebama pri radu ili igri. Kompanija će tako predstaviti 21:9 UltraWide monitore te 4K monitore namijenjene igračima, i jedne i druge dizajnirane za maksimalnu produktivnost i zabavu naprednih korisnika.

LG će na CES-u izložiti konfiguraciju za gamere i profesionalce sklopljenu oko 34-inčnog 21:9 zakrivljenog UltraWide monitora (model 34UC98) s Thunderboltom™ 2. Sa svojim QHD zaslonom  razlučivosti 3440×1440, IPS tehnologijom i poboljšanim značajkama, ovaj monitor zadovoljava potrebe širokog spektra korisnika – od zagriženih gamera do profesionalaca s područja digitalnih medija nudeći im zaokruženo multimedijsko iskustvo.

Drugi model LG 34UC88 donosi sjajnu QHD sliku na svom ekspanzivnom zakrivljenom UltraWide zaslonu. Jednako zapanjujuć je i LG-ev Ultra HD 4K monitor (model 27UD68) za sliku tako oštru da igranje računalnih igara nikad više neće biti isto. Oba monitora koriste AMD-ovu naprednu FreeSync tehnologiju za fluidno gamersko iskustvo bez artefakata, zastajkivanja i izgubljenih frameova.

Na štandu na CES-u LG će pokazati i svoj ravni 21:9 UltraWide™ monitor 34UM88 – savršenu radnu stanicu za digitalne profesionalce kao što su fotografi ili grafički dizajneri koji ovise o preciznoj reprodukciji slike. Široko vidno polje ovog monitora povećava produktivnost stvarajući veću radnu površinu na kojoj se fotografije pregledavaju jedna pored druge ili se pak radi s više aplikacija istovremeno. Istovremeno, kompatibilnost s priključkom Thunderbolt nezamjenjiva je za umjetnike koji rade s velikim slikovnim ili video datotekama.

Premijeru na CES-u imat će LG-ev Ultra HD 4K monitor (model 27UD88) veličine zaslona 27 inča dizajniran za kreativne profesionalce. Dolazi s USB-C tehnologijom i predstavlja sljedeću generaciju računalne povezivosti jer omogućava korisnicima da napune prijenosno računalo jednako brzo kao s namjenskim kablom uz istovremeni prijenos podataka USB 3.0 brzinama. Drugim riječima, jedan kabel omogućava korisnicima da spoje svoje laptope na vanjski monitor, dok upravo njega istovremeno koriste kao izvor napajanja. Model 27UD88 nudi i predinstalirane postavke uključujući popularne Rec. 709 i SMPTE-C standarde emitiranja, dajući korisnicima brz i jednostavan način za podešavanje slike ovisno o sadržaju prikazanom na zaslonu.

Uz vlastitu IPS tehnologiju prikaza za još bolje boje, LG će po prvi put prikazati i brojne druge impresivne elemente dizajna svoje linije monitora za 2016. godinu. Tu su gotovo nevidljiv okvir na Infinity Display modelima (24MP88) te elegantni stalak ArcLine koji nadopunjuje zapanjujuću ljepotu prikaza IPS zaslona.

Posjetitelji CES-a moći će monitore vidjeti uživo u Las Vegas Convention Centru, dvorana 8204 od 6. do 9. siječnja.

Više na LG.com/hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!