4K Ultra HDAudio-video uređajiLG ElectronicsSamsung ElectronicsSharpSony (Japan)Vijesti

Samsung i dalje dominantan na tržištu UHD televizora

samsung-hu6900-uhd

Najveća južnokorejska tehnološka kompanija, Samsung Electronics, ostala je globalni lider u isporukama UHD televizora četiri kvartala zaredom, unatoč tomu što je njena prednost smanjena pred sve jačom kineskom konkurencijom.

Samsung po broju isporuka drži 24.3% UHD tržišta, što je 2.6% manje nego u prošlom kvartalu, prema podacima koje je objavio DisplaySearch.

LG Electronics se nalazi na drugom mjestu s 14.8%, što je 0.4% manje nego prošli kvartal.

Kineski igrači, uključujući HiSense Electric Co. i Skyworth Group Co. su proširili svoj utjecaj na UHD tržištu. HiSense i Skyworth su porasli 3.2%, odnosno 0.8% u odnosu na prošli kvartal, te sada imaju 10.9%, odnosno 8.2% tržišnog udjela.

Ostali kineski brandovi poput TCL Corp., Konka Electric Co. i Changhong Electric Co. su također povećali svoje udjele i sada oni iznose 8.7%, 6.6% i 5.5%, navode dostupni podaci.

Japanska korporacija Sony je pala 2.5% i tako ostvarila udio od svega 3.9%, premda je Sharp uspio povećati svoju prisutnost s porastom od 0.3% na udio od 3.2%.

Globalna isporuka Ultra HD televizora je iznosila 4.66 milijuna jedinica u prvom kvartalu, što je drastičan porast u odnosu na 941.000 jedinica prošle godine.

Izvor: Korea Herald

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!