KinoPremijereRecenzije filmova

Gledali smo: Pobješnjeli Max: Divlja Cesta 3D (Mad Max: Fury Road)

mad-max-main_620x330

Prošli tjedan imali smo priliku pogledati novi film redatelja Georgea Millera, začetnika post-apokaliptičnog žanra i genijalca koji stoji iza legendarnog serijala Pobješnjeli Max, Pobješnjeli Max: Divlja cesta, koji nas vraća u svijet slavnog Cestovnog ratnika po imenu Max Rockatansky. Progonjen turbulentnom prošlošću Pobješnjeli Max vjeruje da je najlakše preživjeti sam. Ipak će se stjecajem okolnosti priključiti skupini u bijegu pod vodstvom tzv. Imperatorice po imenu Furiosa. Bježe iz Citadele koju tiranizira Immortan Joe, kojem je oduzeto nešto od neprocjenjive vrijednosti. U bijesu će pozvati sve svoje sljedbenike i članove bandi na nemilosrdni progon odmetnika i počet će visokooktanski rat.

Prošlo je 45 godina od propasti civilizacije. Nema vladavine prava, struje, vode ni milosti. U filmu Pobješnjeli Max: Divlja Cesta civilizacija je tek sjećanje nekolicine. Najveće svjetske ekonomije doživjele su potpuni slom, obalni gradovi više ne postoje, a u ratu za vodu i gorivo hrane je malo, dok je zrak otrovan. Preostali ljudi lutaju u divljim plemenima ili se drže kakve takve nade u opstanak u podnožju Citadele, utvrde koja se proteže mrežom špilja, gdje se voda crpi iz jedinog izvora u prostranstvu koje se prostire miljama. Kontrolom resursa Citadela kontrolira Pustopoljinu, te mijenja vodu za municiju i gorivo.

maxresdefault_620x330

 

Glavnu ulogu tumači Tom Hardy (Max), a  glumi u tri filma koja će izići ove godine, i to su Revenant, Legend, i London Road. Trenutno ga možemo gledati u Child 44, a nedavno je glumio u filmu Locke. Hardy je 2012. glumio u filomovima The Dark Knight Rises i Lawless, a prije toga glumio je u slavnom filmu Inception te u boksačkoj drami Warrior, kao i u trileru Tinker Tailor Soldier Spy. Charlize Theron je novi lik, Imperatorica Furiosa čiji će bijes započeti rat. Ona je ratnica u svijetu u kojem su žene ropkinje. Glumica je osvojila Oscara za ulogu serijske ubojice Aileen Wuornos u drami snimljenoj po istinitom događaju Monster. Drugi put je nominirana za Oscar za ulogu u drami North Country.  Ima nekoliko novih filmova koje očekujemo, među kojima su Dark Places, The Last Face te The Huntsman.

file_119918_0_mad-max-bar-640-fury-road_1_620x300

Skoro 150 automobila, kamiona i motora posebno su izrađeni za film Pobješnjeli Max: Divlja Cesta i poput likova su u filmu. Neki su rezultat mašte ljubitelja motora i automobila Petera Pounda, dok su svi izašli iz radionice Colina Gibsona. Dizajnirani su na način da se uklapaju u priču i da mogu izdržati mjesece vožnje u teškim pustinjskim uvjetima. Najveća zvijezda među vozilima je slavni Interceptor, vozilo koje je zaštitni znak Cestovnog ratnika – crni 1974 XB Ford Falcon Coupe. Ipak, najvrjednije vozilo ima Furiosa i to je njen tzv. War Rig, strašan stroj pun šiljaka i kostura koje unosi strah gdje god se pojavi. Vozilo je zamislio Peter Pound i podloga mu je čehoslovačka Tatra te Chev Fleetmaster. Ima pogon na šest kotača, a pogone ga dva V8 motora i s brojnim dodacima zavarenima na osnovu, fiksnim i pomičnim, rezultat je doista impresivan.

Max_620x330

 

[review]

Film Pobješnjeli Max: Divlja Cesta moguće je pogledati u svim CineStar kinima.

 

Adsense

Josipa Vrbanc

Elokventna mlada žena, britkog uma i širokog spektra interesa. Strastvena navijačica Bayerna koja voli pročitati kvalitetnu knjigu i pogledati dobar film. U slobodno vrijeme opušta se uz omiljene serije i čita vijesti iz svijeta filma i zabave. Ni shopping joj nije stran pa će vam rado preporučiti što i gdje kupovati.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. ‘Iako traje dva sata’? Za filmofile niti produžene verzije filmova koji traju preko 3 sata nisu problem, tako da ova 2, ako se zaista radi o dobrom filmu, zvuče dosta… kratko.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!