Audio-video uređajiVideo kamere i fotoaparatiVijesti

Canon predstavlja EOS C100 Mark II – Cinema EOS kameru nove generacije

canon-eos-c100-mk2

Canon je nedavno predstavio nasljednika svoje C100 video kamere, koja koristi 35 mm senzor optimiziran za video. Cinema Eos Linija proizvoda ovime je dobila vrlo zanimljivo osvježenje u nižem segmentu. Senzor koji je implementiran je vrlo kvalitetan 4K senzor iz kojeg se dobija vrlo kvalitetni 1080p. Cinema EOS linija poznata je po vrlo dobrim koloritima i osjetljivosti, dok njihov dizajn omogućuje kompaktno rješenje s osnovnim funkcionalnostima nužnim sa profesionalno video snimanje.

Mk2 verzija je dobila novo elektronsko tražilo s mogućnošću pomicanja i ergonomičniji nastavak. Uz to monitor sada koristi OLED tehnologiju sa znatno poboljšanim kontrastom, zasićenjem i preglednošću u različitim uvjetima snimanja. To nije jedino poboljšanje monitora, on sada ima mogućnost praktičnijeg pozicioniranja.

Treće poboljšanje odnosi se na novi procesor Digic DV4 koji bi trebao pružiti bolje razultate u reprezentaciji kretnje, smanjivanju šuma, preciznijim koloritima i minimiziranom moiré efektu. Također, sada kamera obrađuje RGB odvojene boje u punoj 4K rezoluciji, nakon čega obrađenu sliku smanjuje na 1080p, (prethodna verzija procesuirala je R+G+B nakon scalinga) što bi sada trebalo donijeti još prirodniji i detaljniji 1080p video. Novi procesor omogućuje i snimanje u dva formata istovremeno AVCHD i MP4 (praktičniji za online djeljenje i mobilne uređaje).

C100 Mk2 sada ima i bežičnu kontrolu preko WiFi-a, uz pomoć čega može prebacivati snimljene materijale na FTP server i što omogućuje bežičnu kontrolu putem mobilnih uređaja. Kamera i dalje snima 24 Mbit h.264 AVCHD što je bazna kvaliteta koja prilično limitira ali omogućen je nekomprimirani signal preko HDMI konektora. Uz log gamma opciju i eksterni rekorder sa ovom kamerom moguće je snimiti sliku na višoj razini kvalitete u punom dinamičkom rasponu koji senzor dopušta i bez h.264 kompresije.

Dual Pixel automatski fokus naslijeđen je s prošle verzije i omogućuje vrlo napredni auto fokus uz Canon objektive, i uz dodatnu opciju detekcije lica u stanju je olakšati život snimatelju koji snima u nepredivim i dinamičkim situacijama.

Cijena kamere trebala bi biti u rangu 30 000 kuna, što uzevši u obzir kvalitetu i funkcionalnost koju pruža, predstavlja dobru opciju za razmatranje snimateljima koji žele preći sa DSLR videa na nešto ozbiljnije.

EOS C100 Mark II – najvažnije značajke:

  • 8,3 MP Super 35mm CMOS senzor, ISO 102400
  • Dual Pixel CMOS AF i Face Detection AF
  • Dual Format AVCHD/MP4 snimanje do 1080/60p
  • OLED zaslon; poboljšano elektroničko tražilo
  • Ugrađen Wi-Fi i mogućnost daljinske kontrole

Dolazak na tržište: siječanj 2015.

Više detalja možete doznati na Canon Professional Network stranici gdje se također nalazi i vrlo kvalitetno napravljen video prilog >>

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!