Vijesti

5 razloga za posjet Zagrebačkom Fotosajmu 2014

fotosajam

Ovogodišnji Fotosajam održava se u subotu 24.10. 2014 u prostoru Hypo centra, u Zagrebu na adresi Slavonska avenija 6. Jedan od organizatora Goran Katić ističe da će profesionalnci i fotoamateri ove godine moći vidjeti brojne novitete na više od 800m2, sa 20-ak izlagača poznatih brandova i desetak izlagača rabljene opreme. Naveli smo 5 razloga za posjet.

1.   Noviteti

Nikon će predstaviti nove modele full frame fotoaparata, novi model D750 i nasljednika D800 DSLR modela najveće rezolucije D810, fotoaparate sa odličnim dinamičkim rasponom i ovaj put znatno poboljšanom video mogućnostima. Canon premijerno predstavlja nasljednika 7D, Mk2 varijantu, sa odličnim autofokus sistemom, uz Powershot G1x Mk2, Powershot SX60 i novi objektiv EF800 f5.6 IS II. Fuji će također imati nekoliko noviteta, i uz već standardno odlične kolorite kroz cijelu gamu profesionalnih fotoaparata u više tradicionalnom pristupu produkt dizajna. Za razliku od tipičnih prodajnih mjesta na našim prostorima, posjetitelji će ovdje moći isprobati izložene modele i uvjeriti se u njihove mogućnosti.

2.   Predavanja

Na sajmu se održava nekoliko predavanja na području fotografije i srodne tematike. U 10:30 Mladen Bišćan, instruktor fotografije vodi predavanje na temu “Svijet crno bijele fotografije u novim prilikama”. U 11:45 obrađuje se tematika prednosti im implementacije društvenih mreža u prezentaciji vlastitih foto projekata, u 13 sati je predstavljanje dvije knjiga Stanka Abadžića “Portfolio” i Jasmina Krpana “Good Morning Saigon”. U 13:45 korisnici Photoshopa moći će poslušati prezentaciju funkcionalnosti i načina licenciranja PS Cca i saznati o novim opcijama Photoshopa 2014.

3.     Pristup rabljenoj opremi privatnih izlagača

Ukoliko tražite specifičnu rabljenu foto opremu, šanse su da bi mogli naći nešto za sebe po nižoj cijeni od kolege ljubitelja iste opreme.

4.    Druženje

Subotnje kave uz razgovore o dnevnim zbivanjima i politici znaju dići tenzije, dok igranje sa tehno igračkama ima tendenciju njihovog snižavanja. Osim ako se nađete u društvu fanatika.

5.   Vrijeme

Proučavanje novih kreativnih alata i vezanih riješenja je učinkovita metoda u borbi protiv jesenske depresije i ignoriranju kiše koja ne staje. Vanjsko sivilo zamijenjeno koloritima novih senzora.

6.   Vodič za kupnju uz bonove za popuste

Ovogodišnji Fotosajam organiziran je u suradnji sa Usporedi.hr, i svaki posjetitelj dobija i poseban vodič za kupnju.  U njemu su uključeni i bonovi za popuste, iskoristivi na sajmu ali i nakon sajma.

Cijena ulaznice je 15 kuna a prostor u Hypo centru je otvoren za posjetitelje od 10 do 16 sati.

fotosajam-predavanje

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!