KinoProjektoriVijesti

4K rezolucija i 60 sličica u sekundi stižu u CineStar kina

 barco-alchemy-cinestar

Velika slika na kino platnima od ovog će četvrtka postati naočigled oštrija jer 4K projekcije postaju stvarnost. CineStar Novi Zagreb, dvorana 7, u kojoj je već instalirana najnovija tehnologija zvuka Auro 3D u kojoj zvuk dolazi iz čak 11 kanala/smjerova, od četvrtka postaje i 4K dvorana. Podjetimo 4K rezolucija nudi četiri puta više od 2K rezolucije, danas standardne u digitalnim kino dvoranama, a mogućnost prikazivanja sadržaja u čak 60 sličica u sekundi učiniti će sve sadržaje još detaljnijima bez obzira koliko brza scena bila.

CineStar Cinemas neprekidno unaprijeđuje svoju tehnologiju, kako zvuka tako i slike, pa je 4K bio korak koji smo oduvijek planirali napraviti. Čim je naš partner Barco bio spreman, mi smo jedni od prvih u svijetu implementi­rali 4K tehnologiju. Vjerujemo da će zaljubljenici u film prepoznati ovu no­vost i sa zadovoljstvom pogledati filmove u 4K tehnologiji! izjavio je član Uprave Blitz-CineStara Damir Milinić.

cinestar-barco-4k

Globalni tržišni predvodnik u tehnologiji za kinoprojekcije Barco ponosno je najavio revolucionarni dodatak svom portfelju vodećih digitalnih kinoprojek­tora. Nova generacija integriranih i dugotrajnih projektora Barco Alchemy spaja funkcionalnosti medijskih poslužitelja s elektronikom kinoprocesiranja. Moćni 4K projektori Barco Alchemy prvi su prikazali 4K filmove brzinom od 60 kadrova u sekundi te 4K 3D sadržaje u jednom projektoru.

Što je 4K?

4K je profesionalni standard koji označava rezoluciju slike od 4096 piksela u 2160 linija, za razliku od Ultra HD standarda s 3840 piksela u 2160 linija. U oba slučaja slika je izrazito bogata detaljima i oštra čak i na vrlo velikim ekranima, odnosno kino platnima.

Stalni razvoj novih tehnologija istaknuo je i Todd Hoddick, potpredsjednik kompanije Barco zadužen za digitalno kino.

Kao globalni predvodnik na tržištu projektora u industriji digitalnih kina, duž­ni smo nastaviti s inovacijama za korisnike koji trenutno koriste našu tehno­logiju. Stoga smo uzbuđeni jer predstavljamo još jednu revolucionarnu teh­nologiju koja omogućuje prikazivanje 4K 3D i 4K sadržaja brzinom od 60 ka­drova u sekundi, iako su mnogi tvrdili kako to nije moguće ostvariti.

DP4K-32B-barco
Barco Alchemy DP4K-23B projektor 4K rezolucije

Prvi film koji će posjetitelji moći pogledati u 4K tehnologiji je napeti američki nadnaravni triler Izbavi Nas od Zla  (Deliver Us From Evil), inspiriran knji­gom o istinitim događajima u New Yorku, s fantastičnim Ericom Banom u glavnoj ulozi. U filmu policajac, Ralph Sarchie, boreći se s osobnim problemima, započinje istraživati seriju neobjašnjivih zločina u New Yorku. Uskoro udružuje snage s nekonvencionalnim svećenikom (Edgar Ramírez), koji je stručnjak za rituale egzorcizma, kako bi se zajedničkim snagama borili protiv zastrašujućih demonskih pojava koje teroriziraju njihov grad.

U neslužbenom razgovoru s PR menadžericom iz Blitz-Cinestara doznali smo kako se za sada ne planira postavljanje 4K projektora u ostale dvorane. 4K projektor je već instaliran tamo neko vrijeme, no ovo film Izbavi Nas od Zla je prvi koji će se prikazivati u 4K rezoluciji. Nadamo se da će ih biti sve više i da ćemo u njima još više uživati.

Izvor: Blitz-Cinestar

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. prije par godina redovito sam išao u kino,ali su bezobrazno digli cijene karata ,tako da mi je svejedno dali će uvesti 8k rezoluciju ako su karte preskupe

  2. Vjerujem da cemo na portalu dobiti i review projekcije “Deliver Us From Evil” i usporedbu sa 2K rezolucijom, jel’da? :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!