Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG prodao više od milijun televizora s webOS platformom

lg-webos-interface

LG Electronics je objavio kako je u svega tri mjeseca od lansiranja prodao milijun televizora baziranih na webOS operativnom sustavu, a koji je kupio od Hewlett-Packarda u ožujku prošle godine. Kompanija predviđa kako će do kraja prve polovice iduće godine prodati preko 10 milijuna takvih televizora.

Novi operacijski sustav, kreiran na temelju dugogodišnjeg iskustva webOS tima, nudi intuitivno korisničko sučelje za jednostavno iskustvo uporabe. Osim toga, nova platforma programerima čini izradu aplikacija iznimno jednostavnom i poboljšava kompatibilnost LG-evih pametnih televizora s drugim uređajima.

webOS platformu susrećemo na više od 70% LG-jevih televizora ove godine, počevši od modela LB630 pa na više. Implementacija na tako širokom spektru modela dokaz je da LG želi webOS učiniti što dostupnijim kupcima novih televizora, a kojih je najviše upravo u srednjem cjenovnom razredu. Sasvim je stoga i očekivano da se kompanija hvali s velikim brojem prodanih televizora jer – baš kao i kod 3D-a – kupcima novih televizora će ga dobiti u paketu – htjeli oni to ili ne.

Nova platofrma je jednostavna i pregledna, posebno glavna traka s funkcijama i aplikacijama, a koje je lako selektirati bilo običnim daljinskim upravljačem ili Magic Motion modelom. Sviđa nam se što su ikone velike i pregledne, te kako su raspoređene na zaslonu. Primjerice, tijekom gledanja TV programa moguće je pozvati izbornik koji u jednom kutu ima veliku crvenu točku, a kojom se pokreće snimanje TV programa. Kako je tipka za snimanje nestala s modernih “interaktivnih” daljinskih upravljača i svoje mjesto pronašla u mreži piksela u nekom podizborniku, ovakvi detalji ponovno čine korištenje funkcija brzo i jednostavno – ili čak jednostavnije nego prije.

lg-lb650v-webos-home

No, nije sve tako sjajno, barem nakon našeg višednevnog korištenja – jedan od detalja koji nije na razini starog sučelja jest brzina, a tu su i pojedine nestabilnosti koje će se – nadamo se – softverski ispraviti u budućnosti.

U cjelini, korak naprijed ka jednostavnosti, no ne i bez pokojeg popikavanja putem…

Izvor: DigitalTrends

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Ja sam u biti zadovoljan i brzinom sučelja, nekad zna malo zastati ali u odnosu na prošlogodišnji model iste klase čini mi se nešto brži, pogotovo izvođenje samih aplikacija mi se nešto brže odvija, da ne pričam prebacivanje između koliko je jednostavnije rješeno i brže se izvodi. Sučelje je nešto sporije u prvih 2-3 min od paljenja TV-a dok ne učini poptpunu inicijalizaciju, ali nadam se skorom update koji će sučelje generalno učiniti bržim i lakšim za izvoditi. Imao sam prošlogodišnji model oko 6 mjeseci i bilo je 4-5 nadogradnji softvera, tako mislim da ni webOS neće biti zapostavljen. Trenutni veći problem je vjerojatno to što LG Store još nije u funkciji, jer na starom modelu sam recimo dosta koristio Deezer a sada ga nemogu skinuti.

    Ako nekog zanima stari model je bio 42LA660S, a novi 42LB671V

    1. ja razmišljam o kupovini LG47lb671b i dal mi možeš preporučit taj model pošto bi se koristio za igrie i gledanje hd filmova a i ujedno bi i koristio kao monitor za PC većinu vremena….čitao sam negdje da ima problema kao sa igricama i gledanjem sporstskog sadržaja

    2. Pozdrav i pitanje za Matija,koliko je bolja pokretna rezolucija u odnosu na LA660 posto i ja imam 47LA660,a razmisljam o kupovini 47LB671?Kod mene je vidno losa rezolucija u pokretu kod sportskih prenosa,odnosno,smetaju mi vertikalne linije koje se vide kod brzih pokreta,pogotovu kod prenosa utakmica..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!