Home » Vijesti » 3D » Prodaja 3D televizora porasla 8.3 posto u 2013-oj

Prodaja 3D televizora porasla 8.3 posto u 2013-oj

skyworth-3dtv

Unatoč slabom interesu za 3D među potrošačima, globalna prodaja 3D televizora je narasla 8.3 posto prošle godine, pokazali su podaci DisplaySearcha. Ukupno je 44.97 milijuna 3D televizora isporučeno u 2013. godini, u odnosu na 41.51 milijun u 2012. godini.

3D televizori ujedno čine 20.6 posto prodaje svih tankih televizora, čime po prvi puta premašuju 20% ukupne prodaje. U odnosu na svega 2.26 milijuna 3D televizora isporučenih 2010. godine, ovo je povećanje od otprilike 19 puta.

3D televizori više nisu vezani uz visoku klasu kao što je to bilo onda kada su se pojavili na tržištu, te danas zauzimaju niži srednji, srednji i visoki segment svih vodećih proizvođača. 3D televizori su također popularni i kod kineskih proizvođača, a gdje se agresivno povećava njihov udio. Tako je čak 45% zaslona koje proizvodi Skyworth Group Co. s 3D funkcionalnošću, Hisense s 37.1 posto, a TCL 21.2 posto.

Izvor: Korea Herald

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. Ovo nema veze sa popularnošču 3D-a.Jednostavno,danas svaki tv ima 3D,pa tako i ako ne želiš,dobiješ ga sa Tv-om.Pravo pitanje je koliko se koristi?Ja mislim,jako malo(ja ga ne koristim uopće).

    • Da, dobro pitanje tko ga koristi – doma imam jedan u dnevnom boravku i do sada sam samo jednom pogledao demo video čisto da malo vidim kako to izgleda. Iz onoga što čujem od drugih, 3D nikada ne pale…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*