Home » Filmovi » 12 Godina Ropstva je dobitnik Oscara za najbolji film

12 Godina Ropstva je dobitnik Oscara za najbolji film

12-godina-ropstva

Na sinoćnjoj dodjeli najprestižnije filmske nagrade, 12 GODINA ROPSTVA ovjenčan je trima Oscarima: nagradu je odnio kao najbolji film, dok je Zlatni kipić osvojio i scenarist John Ridley za prilagodbu romana Solomona Northupa te nova miljenica (modne) kritike i publike  Lupita Nyong´o za najbolju sporednu žensku ulogu.

Dobitnika u najvažnijoj kategoriji proglasio je Will Smith, nakon čega se na pozornicu popela filmska ekipa predvođena Bradom Pittom koji je (osim što je u njemu i glumio) jedan od producenata filma. Pitt se kratko obratio prisutnima te predao riječ režiseru Steveu McQueenu. Vidno uzbu­đen McQueen zahvalio je svima koji su radili na filmu, no usprkos unaprijed pripremljenom govoru često je zamuckivao, što i ne čudi budući da je nje­gov film Oscara odnio u najvažnijoj kategoriji u vrlo jakoj konkurenciji. Pre­sretni Britanac za kraj je od silne sreće na pozornici i skočio u zrak.

Nagrade Američke akademije posljednje su u nizu priznanja koje je film 12 GODINA ROPSTVA osvojio čime je ova biografska drama u kojoj glume Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Lupita Nyong’o  i Michael K. Williams još jednom potvr­dila status najnovijeg klasika sedme umjetnosti.

Fil mmožete pogledati u CineStaru i ostalim kinima u distribuciji Blitz film i video distribucije već danas.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*