FilmoviKino

12 Godina Ropstva je dobitnik Oscara za najbolji film

12-godina-ropstva

Na sinoćnjoj dodjeli najprestižnije filmske nagrade, 12 GODINA ROPSTVA ovjenčan je trima Oscarima: nagradu je odnio kao najbolji film, dok je Zlatni kipić osvojio i scenarist John Ridley za prilagodbu romana Solomona Northupa te nova miljenica (modne) kritike i publike  Lupita Nyong´o za najbolju sporednu žensku ulogu.

Dobitnika u najvažnijoj kategoriji proglasio je Will Smith, nakon čega se na pozornicu popela filmska ekipa predvođena Bradom Pittom koji je (osim što je u njemu i glumio) jedan od producenata filma. Pitt se kratko obratio prisutnima te predao riječ režiseru Steveu McQueenu. Vidno uzbu­đen McQueen zahvalio je svima koji su radili na filmu, no usprkos unaprijed pripremljenom govoru često je zamuckivao, što i ne čudi budući da je nje­gov film Oscara odnio u najvažnijoj kategoriji u vrlo jakoj konkurenciji. Pre­sretni Britanac za kraj je od silne sreće na pozornici i skočio u zrak.

Nagrade Američke akademije posljednje su u nizu priznanja koje je film 12 GODINA ROPSTVA osvojio čime je ova biografska drama u kojoj glume Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Lupita Nyong’o  i Michael K. Williams još jednom potvr­dila status najnovijeg klasika sedme umjetnosti.

Fil mmožete pogledati u CineStaru i ostalim kinima u distribuciji Blitz film i video distribucije već danas.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!