Analize tržištaAudio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeSamsung Electronics

Samsung bez novih plazma TV-a na CES-u, no novi modeli možda stižu sredinom godine

samsung-f8500-plasma

S velikim nestrpljenjem smo pratili Samsungovu konferenciju za novinare na CES-u kako bismo saznali hoće li kompanija predstaviti nove plazma televizore za 2014. godinu i tako održati ovu sjajnu tehnologiju na životu još malo duže. No, to se nije dogodilo. Samsung čak nije predstavio niti nove OLED modele, ostavljajući tako LG-ju čist put do potpune dominacije na ovogodišnjem CES-u što se zaslona nove generacije tiče.

Ipak, situacija nije tako crna za plazme (iako bismo možda mogli iskoristiti termin “tako svijetla” jer je crna boja upravo ono što je plazme i dovelo do statusa koji danas uživaju) jer uz nove predstavljene LG-jeve modele, Samsung ipak ima u planu izbaciti nove modele do kraja godine, navodi David Katzmeier u članku na CNET-u. Tako bi se sredinom godine mogli pojaviti novi modeli, među kojima najuzbudljivije zvuči nova povoljnija varijanta najbolje Samsungove plazme za 2013. godinu, modela serije F8500. Novi model bi mogao pripadati seriji 7 i bio bi oslobođen dodataka poput kamere i “Magnum” stalka koji zahtijevaju višu cijenu proizvodnje i time i višu cijenu u trgovinama.

samsung-f8500-plasma
Samsungova F8500 plazma najbolja je koju je kompanija do danas izbacila na tržište, a biti će aktualna i ove godine

Ako se najava pokaže istinitom, možda će upravo nova Samsungova plazma biti najbolja moguća zamjena za iznimno popularnu Panasonicovu ST60 plazmu, kao i njegovu prethodnu inačicu iz 2012. godine. Do dolaska novih modela, Samsungovi modeli plazmi za 2013. godinu će se i dalje prodavati u trgovinama, tako da će zainteresirani plazmoljupci imati vremena ugrabiti neki od modela u narednom periodu.

Bez obzira pojave li se novi modeli ili ne, već samim time što se na konferenciji za novinare plazme nisu uopće spominjale dovoljno govori o tome da će uskoro nestati s tržišta. U intervjuu s Johnom Ryjuom iz Samsunga, Katzmeier je doznao kako nakon 2014. godine plazma tehnologija vrlo vjerojatno neće imati budućnosti. Razlozi su viša cijena proizvodnje u odnosu na LED LCD i problematičnost proizvodnje Ultra HD modela. Potonji razlog je jedan od faktora zbog kojih je navodno i japanski Panasonic odustao od novih modela.

Izvor: CNET

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Nema od toga ništa. Tko zna i ima pameti kupit ce Panasonic plazme po povoljnoj cijeni, a imat će bolju sliku nego LED za 2017 godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!