4K Ultra HDAudio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

Seiki predstavio HDMI kabel sa skaliranjem slike na Ultra HD 4K rezoluciju

seiki-u-vision-cable

Kineski Seiki, nepoznata kompanija u našim krajevima no od prošle godine popularna na tržištu SAD-a zbog predstavljanja jednog od najjeftinijih Ultra HD televizora uopće, CES sajam je iskoristila za predstavljanje posebnog HDMI kabela. U-Vision je poseban HDMI kabel koji u sebi posjeduje Technicolorov 4K-certificiranu tehnologiju za obradu videa, a koja jamči najbolji prikaz bridova, smanjenje šuma i isticanje detalja.

Za obradu signala se brine integrirani Marseille Networks VTV-1222 čip, a koji se napaja putem USB priključka koji je također integriran na ovaj kabel. Kabel je namijenjen korisnicima Ultra HD televizora koji nisu zadovoljni sa skaliranjem Full HD i nižih rezolucija, te bi u tom pogledu ovaj kabel mogao biti zanimljivo rješenje. Technicolorov logotip zasigurno ulijeva povjerenje u proizvod, premda se to ne može reći i za Seikijev Ultra HD televizor koji su neki od recenzenata u SAD-u ocijenili kao ispodprosječnim po pitanju kvalitete slike, te kao jedinu prednosti navodili puno piksela za malo novaca.

Kabel podržava Ultra HD rezoluciju do 30 Hz, što znači da je kompatibilan s Ultra HD televizorima koji ne posjeduju HDMI 2.0 sučelje i veći broj sličica u sekundi materijala 4K rezolucije. Cijena kabela u SAD-u će iznositi 40 am. dolara.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!