4K Ultra HDAudio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

Seiki predstavio HDMI kabel sa skaliranjem slike na Ultra HD 4K rezoluciju

seiki-u-vision-cable

Kineski Seiki, nepoznata kompanija u našim krajevima no od prošle godine popularna na tržištu SAD-a zbog predstavljanja jednog od najjeftinijih Ultra HD televizora uopće, CES sajam je iskoristila za predstavljanje posebnog HDMI kabela. U-Vision je poseban HDMI kabel koji u sebi posjeduje Technicolorov 4K-certificiranu tehnologiju za obradu videa, a koja jamči najbolji prikaz bridova, smanjenje šuma i isticanje detalja.

Za obradu signala se brine integrirani Marseille Networks VTV-1222 čip, a koji se napaja putem USB priključka koji je također integriran na ovaj kabel. Kabel je namijenjen korisnicima Ultra HD televizora koji nisu zadovoljni sa skaliranjem Full HD i nižih rezolucija, te bi u tom pogledu ovaj kabel mogao biti zanimljivo rješenje. Technicolorov logotip zasigurno ulijeva povjerenje u proizvod, premda se to ne može reći i za Seikijev Ultra HD televizor koji su neki od recenzenata u SAD-u ocijenili kao ispodprosječnim po pitanju kvalitete slike, te kao jedinu prednosti navodili puno piksela za malo novaca.

Kabel podržava Ultra HD rezoluciju do 30 Hz, što znači da je kompatibilan s Ultra HD televizorima koji ne posjeduju HDMI 2.0 sučelje i veći broj sličica u sekundi materijala 4K rezolucije. Cijena kabela u SAD-u će iznositi 40 am. dolara.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!