Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Vizio najavljuje plazma zaslone za $599

Vizio najavljuje plazma zaslone za $599

Vizio announces $599 Plasma HDTV

Vizio, drugi najprodavaniji brand tankih panela u Sjevernoj Americi najavio je ovaj tjedan da će njegovi 32 i 42-inčni 720p plazma zasloni u svim Wal-Mart trgovinama nositi cijene od 599, tj. 799 dolara.

Kako je izjavio Laynie Newsome, podpredsjednik prodaje i marketinga u Vizio-u, “Američki potrošači u najvećim količinama kupuju upravo 32 i 37 inčne zaslone, te s plazma zaslonima ovih dijagonala očekujemo značajniji porast prodaje do kraja godine”. Vizio je također vrlo uspješan kada su u pitanju iznimno veliki plazma zasloni, te su njihovi 50″ zasloni već tradicionalni dobro prodavani.

Vizio modeli VP422 (42″) i VP322 (32″) nude čistu 720p razlučivost (za razliku od naših “ni vrit ni mimo modela rezolucije 1366×768), RGB PC i tri HDMI priključka za spajanje svega potrebnog, a tu je i ATSC/QAM/NTSC tuner.

Premda ova vijest direktno ne zahvaća našu regiju, lijepo je za čuti da cijene zaslona padaju u zemljama gdje je HDTV već neko vrijeme čvrsto na tržištu, a možemo se samo nadati da će se i 32” plazma modeli pojaviti kod nas s obzirom da je to dijagonala koju većina odabire.

Izvor: digitalhome.ca

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. Svi?a mi se opaska o formatima (rezoluciji) koje kod nas
    uvaljuju neukom puku. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*