Home » Mobiteli i tableti » Sharp započinje proizvodnju IGZO LCD panela

Sharp započinje proizvodnju IGZO LCD panela

Sharp-IGZO-metoda

Japanski div potrošačke elektronike Sharp započeo je proizvodnju LCD panela korištenjem IGZO metode. Među prvima je 10-inčni notebook panel od 2560 x 1600 piksela.

Kameyama, druga Sharpova tvornica za proizvodnju panela započela je IGZO proizvodnju. IGZO je skraćenica od Indium Gallium Zinc Oxide, a radi se o poluvodičima niske potrošnje energije za sitne i brze tranzistore tankog filma.

Zahvaljujući IGZO-u, Sharp može znatno povećati rezoluciju i smanjiti potrošnju energije na LCD panelima i time smanjiti troškove, s time da će glavni fokus proizvodnje u Kameyami biti pametni telefoni i tableti.

Prva tri panela proizvedena IGZO metodom su:

  • 7″ tablet panel sa 1280 x 800 piksela (217 ppi)
  • 10″ notebook panel sa 2560 x 1600 piksela (300 ppi)
  • 32″ monitor panel sa 3840 x 2160 piksela (140 ppi)

Navodno je čak i Apple planirao iskoristiti Sharpove IGZO panele za svoj iPhone, iPad i nadolazeći Apple HDTV.

Izvor: FlatpanelsHD

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*