Home » Filmovi » Vitez Tame: Povratak postao najgledaniji film u IMAX kinu u Hrvatskoj

Vitez Tame: Povratak postao najgledaniji film u IMAX kinu u Hrvatskoj

batman-vitez-tame-headerJoš jednom je dokazano kako film ne mora biti 3D da bi bio uspješan – posljednji nastavak Nolanove trilogije o Vitezu Tame najgledaniji je film u IMAX u CineStaru Arena Zagreb, a koji je do danas pogledao 15.571 gledatelj s Box Office zaradom 679.083 kuna.

Batman je iza sebe ostavio film Thor 3D koji je u zagrebačkom IMAX-u pogledalo 13.847 gledatelja, koji je do sada bio najgledaniji. Slijede ih posljednji nastavak Harry Pottera  sa 11.721 gledatelja, Transformers 3 3D sa 11.335 gledatelja te kao peti film po gledanosti je Pirati s Kariba 4 3D sa 11.160 gledatelja.

IMAX kina gledateljima omogućavaju nenadmašivi doživljaj filma: gigantsko IMAX platno premazano je srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira nazad u publiku, a njegove dimenzije su 24,3 x 13,7 metara, odnosno 333 kvadrata, te veličinom ulazi među tri najveća u Europi. Kako bi se postigao i potpuni zvučni efekt, platno je perforirano tisućama malih rupica kako bi propuštalo zvuk iz zvučnika koji se nalaze iza njega.

imax-zagreb-components

Više detalja o tehnologiji koja se koristi u CineStar Arena IMAX kinu u Zagrebu možete pronaći u zasebnom članku >>

Izvor: Blitz PR

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

9 komentara

 1. U zadnje vrijeme sam u imaxu odgledao nekoliko filmova i sa sigurnošću mogu reći, zvuk u kinu je pravo smeće. Dva su razloga za to. Nestručno osoblje koje nema pojma podesiti zvuk u dvorani ili loša akustika dvorane koja kvari doživljaj. Nekako sam više uvjeren u ljudski faktor i stručnost….
  Gledati plačenike 2 u imaxu je neponovljiv doživljaj koji vas vraća dvadesetak godina unazad
  Zvuk standardno loš a slika katastrofa. Malo bolji pirat. Nije mi jasno da se sramote ovakvim projekcijama. Nakon filma htio sam tražiti povrat novca jer to je bila prava sramota…

  • Kolko naplaćuju film koji nije u Imax formatu? I jel slika preko cijelog platna? Ja još nisam išao u Imax.

  • Movie, zvuk i sliku ne podešavaju naši dečki nego ovi iz IMAX-a, tako da kako podese njihovi tehničari kako se mora reproducirati. Ja sam isto bio par puta u IMAX-u u zadnje vrijeme i iz reda E sam zadovoljan slikom i zvukom – srećom pa se mogu prebaciti iz videofila u gledatelja i uživati u filmu. Jedino što mi je smetalo jest bas za koji mislim da je prenabrijan pa nekada zna izgubiti kontrolu – par decibela dolje i situacija bi bila puno bolja. Za surround bi bilo bolje da su niže postavljeni zvučnici, to stoji, a slika je 2K, dakle mrvicu iznad Full HD-a koji doma gledamo na puuuno manjim ekranima – originalni 4K koji im se isporučuje bio dao mnogo bolji rezultat.

   • Napomenuo sam da nema pritužbe na kvalitet slike u imaxu ali plaćenici su ispod svake kritike. To je kvliteta prikaza na razini SD signala. Totalan užas. Odi pogledaj pa reci kaj misliš? Stalno se hvale laserski preciznim zvukom a imam osjećaj da ga ofrlje bilo nas u dvorani 10 ili 100 što ne može biti isto. Drugim riječima, sumnjam da netko previše obraća pažnju na kvalitet zvuka već puštaju po nekom difoltu i zato imaju problema s basom. Položaj zvučnika i ostale stvari smo već komentirali pa se ne bih ponavljao.. Cijenu nisu spustili. Ostala je blizu 50 kn ali su spustili za plaćenike jer se film ne prenosi u imax kvaliteti što se i napomene na početku filma. No, posve mi je nerazumljivo zašto forsati nešto što nema smisla u toj dvorani? Uzmi da netko prvi put odluči otići u imax i pogleda plačenike? Taj se više ne bu vratio…

 2. slagat ću ti ali mislim da sam platio 35 kn kartu…

 3. zaboravio sam dodati da slika nije preko cijelog platna jer imax format je nešto drukčiji od klasičnog 2.35×1

 4. prije par mjeseci su spustili malo cijene.
  Batmana sam gledao u IMAX-u i platio kartu 41 kunu.
  Slika je bila dobra ali zvuk je bio stvarno očajan, nakon filma sam imao zujanje u ušima kao poslije nekog žešćeg techno party-a.
  Također neznam kako vama, ali u IMAX dvorani su mi stolice daleko neudobnije nego u ostalim dvoranama, tijekom cijelog filma sam osjećao bol u leđima zbog položaja koji stolica forsira (praktički položaj fetusa).
  Tako da odsad gledam u običnim dvoranama filmove (eventulano u onoj Extreme dvorani u Branimir centru).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*