Home » Vijesti » Audio-video uređaji » LG predstavio novu IPS4 seriju monitora

LG predstavio novu IPS4 seriju monitora

LG-IPS4-monitori

LG Electronics je najavio novu liniju monitora – seriju IPS4. Ove monitore karakteriziraju tzv. In-Plane Switching (IPS) paneli umjesto uobičajenih Twisted Nematic (TN) panela, čime su osigurani superiorna reprodukcija boja, izvanredna kvaliteta slike i nenadmašna vidljivost iz širokog kuta bez iskrivljenja boja. Jedina mana IPS-a je manji kontrast u odnosu na konkurentne tehnologije.

Iako trenutno nisu dostupni podaci o cijeni, veličini, specifikacijama ili brojevima modela, poznato je da se radi o 2D monitorima s IPS matricom. IPS garantira precizne boje i širok kut gledanja uz slabiji kontrast u odnosu na konkurentna rješenja. Za osvijetljenje panela koriste se bočno postavljene LED diode.

Monitor je klasičnog dizajna s plastičnim okvirom crne boje te je „sveprisutan u svakoj prostoriji“ naglasio je J.J. Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj IT poslovnog odjela tvrtke LG Home Entertainment.

LG-jeva serija IPS4 će u svibnju biti dostupna u Aziji, a potom stiže u Europu i Sjevernu Ameriku.

Izvor: LG PR

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

One comment

  1. Za sve zainteresirane, monitori će biti dostupni u veličinama od 22 i 23 inča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*