Home » Vijesti » Studije » 3D LCD paneli čine 10% ukupne isporuke LCD-a u 2011.

3D LCD paneli čine 10% ukupne isporuke LCD-a u 2011.

samsung-3dtv

U 2011. godini je isporučeno 21 milijun 3D LCD panela, što je porast od 26% u odnosu na godinu ranije, što je 10% svih isporučenih LCD panela, izneseno je u studiji NPD DisplaySearcha.

Kako proizvođači nastavljaju promovirati 3D, krajnji korisnici postaju sve svjesniji dostupne tehnologije i njihov interes za nju raste. Iako i dalje nedostaje 3D sadržaja i servisa, proizvođači LCD panela su povećali proizvodne kapacitete kako bi 3D ponudili po nižim cijenama i predstavili nove i povoljnije tehnologije“, izjava je Davida Hsieha, dopredsjednika u NPD DisplaySearchu za kinesko tržište.

Mnogi proizvođači su počeli 3D navoditi kao osnovnu mogućnost svojih modela iznad određene cjenovne klase. Upravo će takav pristup uz pad cijena 3D panela biti glavni pokretač 3D penetracije ove i u nadolazećim godinama. Studija je također istaknula kako je za šire prihvaćanje 3D-a zaslužna i Film Patterned Retarder (FPR) tehnologija polarizacijskog prikaza, a koje su prošle godine koristili LG i Philips, a od ove godine i Panasonic na svojim LCD modelima.

3D sadržaja svakako treba biti više, a na proizvođačima jest da omoguće korisnicima da što lakše dođu do njih koji su javno dostupni, primjerice onima na YouTube servisu. 2D-u-3D konverzije također treba dodatno usavršiti kako bi se količina sadržaja povećala, premda njihova kakvoća nikada neće biti na razini originalno snimljenih materijala – ista situacija kao i s Full HD DVD reproduktorima koji su služili za tranziciju u Blu-ray doba.

Više informacija na DisplaySearch stranici.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

hrt2-hd

HRT 2 HD se ponovno vraća za Euro 2016

Sljedeći tjedan HRT ponovno aktivira HRT 2 HD program na kojem će se u 1080i50 ...

Panasonic_CZ950_front_large

Panasonic prestaje proizvoditi LCD panele

Panasonic Corp. je objavio kako od kraja rujna ove godine prestaje s proizvodnjom panela za ...