Vijesti

Panasonic priprema 150-inčnu HDTV plazmu?

Panasonic 700 HDTVPanasonic razvija plazma televizor koji će sa svojom dijagonalom od čak 150 inča biti najveći televizor na svijetu, tvrdi anonimni izvor iz japanskog Daily Yomiurija. Ekran ovolike dijagonale će biti rekorder u svijetu, te će nadjačati i JVC-ev 110-inčni zaslon sa stražnjom projekcijom, a koji trenutno drži titulu najvećeg bez obzira na klasu. Novine tvrde da će najavljeni zaslon vertikalno biti viši od prosječnog odraslog čovjeka.

Ostale specifikacije nisu poznate, iako se pretpostavlja da će ponuditi minimalno 1080p rezoluciju, a možda će biti temeljen na četiri manja zaslona međusobno spojena kako bi se dostigla najavljena veličina. Izvor tvrdi da će ovaj zaslon premijerno zasjati na CES showu u Las Vegasu ove godine, iako modeli takvih dimenzija neće krenuti u slobodnu prodaju do 2009. Panasonic je nedavno ponudio 103-inčnu plazmu, no prestao ju je proizvoditi, jel zbog nedostatka dijelova ili slabe potražnje, nije nam poznato.

Izvor: electronista.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!