Home » Vijesti » Panasonic priprema 150-inčnu HDTV plazmu?

Panasonic priprema 150-inčnu HDTV plazmu?

Panasonic 700 HDTVPanasonic razvija plazma televizor koji će sa svojom dijagonalom od čak 150 inča biti najveći televizor na svijetu, tvrdi anonimni izvor iz japanskog Daily Yomiurija. Ekran ovolike dijagonale će biti rekorder u svijetu, te će nadjačati i JVC-ev 110-inčni zaslon sa stražnjom projekcijom, a koji trenutno drži titulu najvećeg bez obzira na klasu. Novine tvrde da će najavljeni zaslon vertikalno biti viši od prosječnog odraslog čovjeka.

Ostale specifikacije nisu poznate, iako se pretpostavlja da će ponuditi minimalno 1080p rezoluciju, a možda će biti temeljen na četiri manja zaslona međusobno spojena kako bi se dostigla najavljena veličina. Izvor tvrdi da će ovaj zaslon premijerno zasjati na CES showu u Las Vegasu ove godine, iako modeli takvih dimenzija neće krenuti u slobodnu prodaju do 2009. Panasonic je nedavno ponudio 103-inčnu plazmu, no prestao ju je proizvoditi, jel zbog nedostatka dijelova ili slabe potražnje, nije nam poznato.

Izvor: electronista.com

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*