Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Hitachi zatvara posljednju TV tvornicu

Hitachi zatvara posljednju TV tvornicu

Japanska multinacionalna kompanija Hitachi objavila je da će zatvoriti svoju posljednju TV tvornicu i službeno napustiti tržište proizvodnje plazma i LCD televizora, na kojem čak i divovi poput Sonyja i Panasonica imaju neprofitabilno poslovanje.

Kako japanska TV industrija u zadnje vrijeme ne izgleda dobro, u kojoj Hitachi u zadnjih šest godina nije ostvario profitabilno poslovanje, nije ni čudo da je kompanija odlučila zatvoriti svoju zadnju TV tvornicu u gradu Gifu, Chūbu regija. Razlog tome, Hitachi navodi, su cijene konkurencije, s time da je i rastući Jen učinio japanske televizore skupljim na stranim tržištima.

Tvornica u Gifu imala je mjesečni kapacitet od 100.000 plazma i LCD televizora, te će se od rujna 2012. koristiti samo za proizvodnju projektora i poluvodiča.

Da ne bi baš potpuno izašao iz tržišta televizora, Hitachi će nastaviti prodavati televizore marke “Wooo” s partnerima u Taiwanu koji će biti zaduženi za njihovu proizvodnju.

Izvor: FlatpanelsHD

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

panasonic-TV-GZ2000

Panasonicov GZ2000 OLED TV serija osvojila iF DESIGN AWARD 2020

Panasonic se pohvalio s osvojenih ukupno 14 iF DESIGN AWARD 2020 nagrada za svoje proizvode ...

sony-2019-midrange-tv

Istraživanje tvrtke Sony: Veličina televizora je bitna!

Usprkos porastu popularnosti manjih, prenosivih uređaja, dimenzije televizora postaju sve veće – i nema nagovještaja ...