3DAudio-video uređajiVijesti

Haier predstavlja potpuno bežičan 3D televizor

Haier-bezicni-55-incni-3D-TV

Kineska multinacionalna kompanija Haier je na CES-u 2012 predstavila svoj 55-inčni 3D LCD televizor koji radi na principu bežičnog prijenosa podataka.

Na ovaj način, 3D signal se prenosi pomoću WHDI tehnologije (Wireless Home Digital Interface) koja omogućuje prijenos HD signala bežičnim putem. Struja se prenosi metodom električne indukcije (bežično punjenje).

Da bi metoda bežičnog prijenosa magnetskom rezonancijom funkcionirala, svejedno treba postojati kabel koji će spojiti odašiljač (uređaj koji može biti samo dvadesetak centimetara udaljen od televizora) s utičnicom u zidu. Ovo demantira činjenicu da se radi o potpuno bežičnom načinu rada ovog televizora.

Iako je Haier očito htio naglasiti da ovakav bežični koncept funckionira s njihovim televizorima, kompanija ima svaku namjeru prodavati ih u budućnosti. Cijena i vrijeme lansiranja ovog 55-inčnog 3D LCD televizora zasad su nepoznati.

Izvor: Akihabara

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!